Öğrencilere müjdeli haber: İBB'nin ulaşım zammı AK Parti ve MHP'nin kararıyla geri çekildi

Meclis 2’nci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığında toplanan mecliste öğrenci aylık abonman ücretlerinden 6 Nisan’daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında yapılan yüzde 40’lık ulaşım zammından muaf tutulmasını sağlayan karar AK Parti ve MHP grubunun oluşturduğu Cumhur İttifakı tarafından ısrar karar olarak mecliste kabul edildi. Öğrenciler kabul edilen madde ile ulaşım fiyatlarını zamsız olarak kullanmaya başlayacak.

23.05.2022-16:54 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-17:53) Öğrencilere müjdeli haber: İBB'nin ulaşım zammı AK Parti ve MHP'nin kararıyla geri çekildi

Nisan ayında ulaşıma zam kararı sonrası birçok vatandaş zor durumda kalmıştı. Bu durumu protesto eden öğrencilere müjdeli haber geldi. Öğrencilere 'ulaşım' müjdesi bugün açıklandı.

Israr karar olarak mecliste kabul gördü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisi mayıs ayı 3'üncü toplantısı Saraçhane'de gerçekleşti.

Meclis 2'nci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığında toplanan mecliste öğrenci aylık abonman ücretlerinden 6 Nisan'daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında yapılan yüzde 40'lık ulaşım zammından muaf tutulmasını sağlayan karar AK Parti ve MHP grubunun oluşturduğu Cumhur İttifakı tarafından ısrar karar olarak mecliste kabul edildi.

Özel bir haber ajansının haberi doğrultusunda, öğrenciler kabul edilen madde ile ulaşım fiyatlarını zamsız olarak kullanmaya başlayacak.


İmamoğlu zammın geri çekilmesini veto etmişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha önce Nisan ayında alınan öğrenci ücretlerinden zamlarının geri çekilmesi kararını veto etmişti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal