Tam Kapanma Olacak Mı?

Son kabine toplantısının ardından kameralar karşısında açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri sonrasında devam eden vaka sayılarının artışı sonucunda gelebilecek yeni tedbirlerin neler olabileceğini merak ettiriyor. Peki, tam kapanma olacak mı?

19.04.2021-12:21 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-12:32) Tam Kapanma Olacak Mı?

Koronavirüs salgınında kabine toplantısını esnasında alınan yeni kararlar vaka sayısını azaltmaz ise gelebilecek yeni tedbirlere ilişkin öngörüler şekillenmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'vaka sayıları düşmezse çok daha sert önlemler alınabilir' açıklaması sonrası sert önlemlerin neler olabileceği konuşulmaya başlandı.

TAM KAPANMA OLACAK MI?

Geçtiğimiz haftalarda olan Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Sağlık Bakanı Koca 'Bugün Bilim Kurulumuzun gündeminde daha çok bölgelerin, Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği şekliyle, yani düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak ayrımının nasıl olması gerektiği ve illerde nasıl bir kısıtlama veya açılma yapılması gerektiğini tartıştık. Tam kapanma gibi bir durumu düşünmüyoruz.' ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz son günlerde şu şekilde bir açıklamada bulundu; 'Ramazan ayını özellikle tedbirler noktasında çok önemli bir dönem olarak görmeliyiz. Bulaşıcılığın daha da arttığı yeni bir pik dönemi yaşıyoruz. Bulaşıcılığın çok arttığı pikten bahsediyoruz. Yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek durumundayız.'

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamada; 'Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamaya şu şekilde devam etti: 'Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu iki haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir.' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 2 haftalık kısmi kapanma sürecinde öncelikli hedefin vaka sayısını 50 binin altına düşürmek olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İlhan, 'Vakalar düşmezse bundan bir sonraki aşama AVM'lerin, kuaför, berber salonlarının kapatılması, okula giden çocukların (8 ve 12.'nci sınıflar ile okul öncesi) artık hiçbirinin okula gitmemesi, özel sektör ve kamuda çalışma ile ilgili kısıtlamanın iyice arttırılması gibi bileşenler söz konusu olabilir.' açıklamasında bulundu.

Henüz Ramazan ayında tam kapanma iddialarını doğrular nitelikte resmi bir açıklama bulunmuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal