Kuaförler ve Berberler Açık mı?

İç İşleri Bakanlığı 81 İl valiliğine Kovid-19 önlemleri bağlamında 'Kısmi Kapanma' içerikli genelge gönderdi. Birçok vatandaş da bu genelge de olanları merak etmekte. Genelge de güzellik salonları, kuaför ve berberler hakkında bilgiler de yer alıyor. Peki, Berber ve kuaförler kapandı mı?

14.04.2021-12:18 - (Son Güncelleme: 14.04.2021-12:18) Kuaförler ve Berberler Açık mı?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 'Kısmi Kapanma' konusunda bilgilendirici genelge gönderdi. Söz konusu genelgede, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe önlemlerinin yanı sıra sosyal hayatın her alanında uyulması gereken önlemler; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve Sağlık Bakanlığı ile Koronavirüs Bilim Kurulunun önerile doğrultusunda tespit edilerek uygulamaya konuldu. Peki, vatandaşların çok merak ettiği konulardan birisi olan kuaförler, berberler ve güzellik salonları açık mı yoksa kapalı mı?

BERBER VE KUAFÖRLER KAPALI MI?

Kabine toplantısının ardından kuaför ve berberlerin çalış çalışmayacağına dair bir bilgi paylaşılmadı. Yeni bir resmi açıklama gelene kadar bu işletmelerin çalışmasına olağan şekilde devam etmesi bekleniyor.

GENELGEYE GÖRE NERELER AÇIK?

Genelgede yer bulan ifadeye göre; haberin devamında belirtilen işyerlerinin çalışma durumlarına 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici bir süreliğine ara verilecek.

-Yüzme havuzu, halı saha, spor salonu, güzellik merkezi/salonları, lunaparklar, hamam ve saunalar ile tematik parklar.

-Kafe, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokali gibi mekanlar

-Elektronik oyun yerleri, İnternet kafe veya salonu, bilardo salonu gibi yerler. 

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kullanımdan kaldırarak ve sadece esnafa servis yapma koşuluyla söz konusu faaliyetlerine devam edebilecek.

EVLENME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Evlendirme işlemlerinin ise gerçekleşmesine devam edilmesiyle birlikte nikah, nikah merasimi şeklindeki düğünler, 19 Mayıs 2021 tarihinden sonra yapılabilecek. Bu tarihe kadar olası herhangi bir şekilde nişan, kına, ören merasim ve düğün toplanmalarının yapılmasına ise izin verilmeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal