Statlarda maç bileti almak için aşı zorunluluğu kalktı mı? Statlarda 12 yaş sınırı ve kısıtlamalar kaldırıldı mı? TFF sondakika açıklaması!

Koronavirüs salgını sürecinde ülkemizde getirilen yasakları ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı Bilim Kurulu toplantısı 2 Mart Çarşamba günü gerçekleşti. Yeni kararların alındığı Bilim Kurulu Toplantısında sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamadan sonra statlarda maç bileti almak için aşı zorunluluğunun ve 12 yaş sınırı kısıtlamasının kalkıp kalmadığı merak edildi. Konuyla ilişkin TFF yeni aldığı kararları açıkladı.

03.03.2022-12:55 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-12:56) Statlarda maç bileti almak için aşı zorunluluğu kalktı mı? Statlarda 12 yaş sınırı ve kısıtlamalar kaldırıldı mı?  TFF sondakika açıklaması!

Dün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısının ardımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını sürecinde ülkemizde getirilen yasaklar hakkında açıklamalarda bulundu. Açık havada maske zorunluluğunun ve HES uygulamasının kalmasının ardında maç bileti almak için aşı zorunluluğunun kalkıp kalmadığı da merak edildi. Konuyla ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklama geldi. TFF tarafından yapılan açıklama göre HES kodu sorgulaması olmadan seyirci alımı yapılacak ve 12 yaş sınırı da kaldırılacaktır. 

TFF tarafından yapılan açıklama

TFF tarafından yapılan açıklama 

"Bilim Kurulu Toplantısı sonrası, Sağlık Bakanımızın açıklamalarında da belirttiği değişiklikler çerçevesinde;

1. TFF müsabakalarına HES sorgulaması yapılmadan seyirci alınacaktır. Bu değişiklik ile birlikte stadyumlarda uygulanmakta olan 12 yaş sınırı da kaldırılmıştır.

2. Kırmızı alandaki görevliler, sporcular ile kulüp çalışanlarının Covid-19 sağlık tedbirleri ve uygulamaları sorumluluğu, bugünden itibaren ilgili kulüp yetkilileri ile sağlık ekiplerine devredilmiştir. Bu sebeple artık müsabakalarda Sağlık Tedbirleri Kontrolörleri (STK) görevlendirilmeyecektir.

3. Bu gelişmeler ışığı altında takım doktorlarının müsabaka öncesi yapılan müsabaka organizasyon toplantısına katılma zorunluluğu da kaldırılmıştır.

TFF Sağlık Kurulu olarak ülkemizin Covid-19 ile mücadelesine önderlik eden ve Türk futbolunun her daim yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm teknik ve teknolojik imkânları ile bilgi paylaşımı ve destekleri sayesinde sürecin aksaksız yönetilmesini sağlayan başta Sayın Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm Bakanlık yetkililerine, müsabakaların oynanmasına katkıda bulunan diğer tüm Bakanlarımız ve yetkililere, pandeminin başlamasından bugüne kadar Covid-19 Sağlık Tedbirleri ve Uygulamaları sürecinde, pandemi sebebiyle futbolumuzun marka değerine zarar gelmeden, adil yarışma ortamı zedelenmeden ve büyük sağlık sorunları yaşanmadan müsabakaların devam etmesi için çaba harcayan değerli kulüplerimizin vefakâr sağlık ekiplerine, her aşamada yanımızda olan ve destekçimiz olan Sayın TFF Başkanımız ve Yönetim Kurulumuza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Pandeminin bitmediği bilinci ile çalışmalarımıza devam ederken, tüm kamuoyuna Covid-19'dan uzak sağlıklı günler diliyoruz."

TFF Sağlık Kurulu

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası hangi kısıtlamalar kaldırıldı?

Dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgın döneminde getirilen kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca, bundan sonra açık alanlarda maske kullanma zorunluluğunu kaldırdıklarını söylerken HES kodu uygulamasını da sonlandırdıklarını duyurdu. Kamu, kurum ve kuruluşlara girişte artık HES kodu sorgulamasının yapılmayacağını söyleyen Bakan Koca, hastalık belirtisi göstermeyen kişilerden de test istenmeyeceğini söyledi. Okullarda da 2 pozitif vaka çıkması durumunda sınıfların kapatılmayacağı sadece pozitif çıkan öğrencilerin izole edileceğini açıklayan Bakan Koca, 2 yıldır süren salgın döneminde artık sona gelindiğini alınan kararlarla vatandaşların ihtiyaç duyduğu psikolojik rehabilitasyonu amaçladıklarını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal