Sürücüleri bekleyen değişim: Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde büyük güncelleme!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde değişikliğe gidildiği duyuruldu. Yapılan düzenlemeyle birlikte, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni fiyatlar belirlendi ve bu fiyatlar 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 00.00 itibarıyla yürürlüğe girecek.

15.05.2024-11:14 - (Son Güncelleme: 15.05.2024-12:30) Sürücüleri bekleyen değişim: Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde büyük güncelleme!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla, alınan kararlar 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 00.00 itibarıyla yürürlüğe girecek.

KGM'nin açıklamasında, özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerinin yeniden düzenlendiği ifade edildi. Yapılan bu düzenlemenin detaylarına http://kgm.gov.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi.


Yeni geçiş ücretleri

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) için otomobiller için geçiş ücreti 24 TL olarak belirlendi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise otomobiller için geçiş ücreti 49 TL olarak güncellendi.


Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücreti 399 TL olarak belirlenirken, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçiş ücreti 419 TL olarak açıklandı.


Değişikliklerin nedenleri

Bu değişikliklerin nedenlerine dair resmi bir açıklama yapılmadı ancak genellikle köprü ve otoyol geçiş ücretlerindeki düzenlemeler, işletme maliyetlerindeki artışlar, bakım ve onarım gereksinimleri, enflasyon gibi faktörlerden etkileniyor.


Yapılan bu fiyat düzenlemeleriyle birlikte sürücülerin ulaşım maliyetlerinde değişiklikler yaşanacak. Özellikle sık sık köprü ve otoyolları kullanan sürücülerin bu yeni ücretlendirmelere dikkat etmesi ve buna göre yolculuk planlaması yapması önem arz ediyor. Yolculuk öncesinde güncel ücretlere ve yol durumlarına dair bilgi almakta fayda var.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal