Türkiye'de Teknik Direktörlere İnanmıyorlar!

Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

06.02.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-16:29) Türkiye'de Teknik Direktörlere İnanmıyorlar!

Trabzonspor teknik direktörü Hüseyin Çimşir, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte o açıklamalar:

Yabancı kulüpler ile Türkiye’deki kulüplerin anlayışı farklı. Oradaki oyunu buraya getirme şansımız yok. Ülkemizdeki kulüpler farklı, oyun farklı, oyuncu farklı. Geçmişte Avrupa’da başarılı olmuş teknik adamların ülkemizde başarısız olduğuna tanık olduk. Türk teknik adamların zeki ve gelişime açık olduğunu düşünüyorum ancak ülkemizde daha çok işin skor tarafına bakılıyor. Bu nedenle antrenör daha çok günü kurtarmakla ilgileniyor. Uzan vadeli plan yapamıyor. Futbolda bu çok önemlidir. Ülkemizde antrenöre inanırsak çok şey başaracağımızı düşünüyorum

Dünyada iki türlü antrenör çeşidinin var olduğuna inanıyorum. Bunlardan birincisi oyuncu grubunun taşıdığı antrenörlerdir. Futbolcu başarır onlar ilerler. İkincisi ise oyunculara katkı sağlayan, geliştiren antrenörlerdir. Ben ikinci seçenekte yer alan antrenörlerden olduğumu düşünüyorum. Elimden geldiğince hem futbol içi hem de futbol dışı birçok katkıda bulunduğuma inanıyorum.

Oyuncularla aramdaki ilişki gayet iyi ama ben bu düşünceye çok katılmıyorum. Çünkü oyuncuların kişilere bağlı kalmadan, kulüpleri için ellerinden geleni yapmaları gerektiğine inanıyorum. Bunun yanı sıra kendileri için de iyi oynamaları gerekiyor. Kendileri başarılı olursa, takım başarılı olacak. Takım başarılı olduğunda ise herkes başarılı olmuş demektir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal