Türkiye - Arnavutluk: 1-0

UEFA EURO 2020 elemelerinde A Milli Takım, Arnavutluk'u 90. dakikada attığı golle 1-0 sahadan galip ayrıldı.

12.10.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 12.10.2019-09:47)

A Milli takım, UEFA EURO 2020 elemeleri H grubunda Arnavutluk ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Milliler 1-0 kazandı.

Müsabakada tek golü 90. dakikada Cenk Tosun attı.

Milliler bu sonuçla puanını 18'e yükseltti liderliğini sürdürdü. Aynı puanda Fransa 2. sırada bulunuyor. 3. sırada bulunan İzlanda'nın 12 puanı var.

Milliler, 14 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Stat: Ülker 

Hakemler: Ovidiu Hategan, Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe (Romanya) 

Türkiye: Mert Günok, Mehmet Zeki Çelik, Kaan Ayhan (Dk. 46 Çağlar Söyüncü), Merih Demiral, Umut Meraş, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu (Dk. 66 İrfan Can Kahveci), Ozan Tufan (Dk. 80 Yusuf Yazıcı), Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz, Cenk Tosun 

Arnavutluk: Strakosha, Djimsiti, Dermaku, Ismajli, Veseli, Bare, Gjasula, Lenjani (Dk. 57 Roshi), Cikalleshi (Dk. 83 Balaj), Manaj, Memushaj (Dk. 72 Abrashi)

Gol: Dk. 90 Cenk Tosun (Türkiye) 

Sarı kartlar: Dk. 4 Dermaku, Dk. 7 Bare, Dk. 12 Memushaj, Dk. 83 Abrashi, Dk. 86 Djimsiti (Arnavutluk), Dk. 7 Merih Demiral, Dk. 26 Kaan Ayhan, Dk. 69 Ozan Tufan (Türkiye)

Türkiye'nin kalan maçları;

14 Ekim Pazartesi: Fransa - Türkiye

14 Kasım Perşembe: Türkiye - İzlanda

17 Kasım Pazar: Andorra - Türkiye

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN A MİLLİ TAKIM'A TEBRİK 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Euro 2020 Elemeleri H Grubu 7'nci maçında evinde Arnavutluk'u 1-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

"Milli birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya gösterdiğimiz bu günlerde, aldığı galibiyetle bu birlikteliğimizi pekiştiren ve tüm Türkiyeyi sevindiren A Milli Futbol Takımımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum. Fransa karşısında ve #Euro2020Yolunda başarılar Milli Takım!" ifadelerini kullandı.

"ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ" TEZAHÜRATLARI

Taraftarlar, ısınma hareketleri boyunca Türk askerlerine de destek tezahüratlarında bulundu. Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez ve Vatan Sana Canım Feda tezahüratları ile Barış Pınarı Harekatındaki askerlere moral desteği sağlandı.

MİLLİLERDEN ASKER SELAMI

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7. maçında Kadıköy'de karşılaştığı Arnavutluk'u Cenk Tosun'un golü ile 1-0 mağlup etti. Miller golden sonra müthiş sevinç yaşarken, golü de Barış Pınar Harekatı'nda yer alan Mehmetçiklere armağan etti. Futbolcular golden sonra hep birlikte asker selamı vermesi sosyla medyada gündem oldu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal