Serie A Tekrardan Başlayacak!

Coronavirüs salgını nedeniyle profesyonel liglerin askıya alındığı İtalya'da Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) tekrardan başlaması için yoğun mesai harcadıklarını açıkladı.

05.05.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-16:30) Serie A Tekrardan Başlayacak!

Bakan Spadafora, Serie A'nın durumuna ilişkin RAI 1 kanalına açıklamalar yaptı.

Serie A’nın tekrardan başlaması için uğraştıklarını ve bu hafta sırasında Bilim Kurulundan İtalya Futbol Federasyonu’nun (oyuncu ve kulüpler için tıbbi güvenlik) protokolüne ilişkin cevap geleceğini kaydeden Spadafora, "Serie A'nın güvenli bir şekilde yeniden başlaması için elimden geleni yapacağım. Ligin bir ay sonra mı yoksa haziran ortasında mı başlayacağını söyleyemem. Alternatif, Fransa'daki gibi önden kapatmaktı ama bunu kimse istemiyordu. Eğer oynanmazsa itirazlar çığ olur. Umarım gerek kalmaz." ifadelerini kullandı.

Ligin tekrardan başlamasının, coronavirüs salgının vaka eğrisine bağlı olduğunun altını çizen Spadafora, gerçekleşmesi durumunda ise karşılaşmaların seyircisiz oynanacağına dikkat çekti.

Bakan Spadafora, daha önceki konuşmalarında ligin tekrardan başlamasının zor olacağına ilişkin sinyaller vermesine rağmen, İtalyan futbol camiasının tersi yöndeki yoğun istekleriyle karşılaşıyordu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal