Şansal Büyüka’dan Nihat Özdemir Açıklaması!

Spor yorumcusu ve yazarı Şansal Büyüka, ‘Kafalar değişmedikçe’ hiçbir şey değişmez dedi.

05.02.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-17:32) Şansal Büyüka’dan Nihat Özdemir Açıklaması!

Spor yorumcusu ve yazarı Şansal Büyüka, ‘Kafalar değişmedikçe’ hiçbir şey değişmez dedi.

Türk futbolunda son günlerin gündemi futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in görevi bırakacağı iddiaları... Nihat Abi bunu yalanladı. Aslında Türk futbolunda "kafalar değişmedikçe", başkanlar değişse de hiçbir şey değişmez.
Her şey daha kötü olur, daha iyi olmaz. Önce kafalar değişecek. Sonra TFF'nin yapısı değişecek.
Gözlükleri çıkaralım, TFF'nin 15 üyeden oluşan yönetim kuruluna bakalım;
Kulüpçülük var mı; var...
Bölgecilik var mı; var...
Siyaset var mı; var...

Kulüpçülük: Federasyon yönetimi oluşurken, dört büyük kulüpten birer "başkanvekili" alınıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon’dan... Üstelik bağlı oldukları kulüplerin onayı alınarak...

Bu ülke, Futbol Federasyonu Başkanvekili iken, gönül verdiği kulübün transfer görüşmesine giren üyeleri gördü. Başkanvekilleri sanki Türk futbolunu yönetmek, hizmet etmek, geliştirmekten çok, kulüplerinin hakkını korumak ve kollamakla görevli olduklarını sanıyorlar.
Kulüp camiaları da maalesef kendilerinden bunu bekliyor. Ayrıca gücü olan kulüpler, istediklerini yapacak isimleri de yönetime sokmaya çalışıyorlar. Nihat Abi federasyonunda bile böyle bir-iki isim var.

Bölgecilik: Zamanın ruhuna ve gücüne göre TFF Yönetimi'nde bazı bölgelerin insanları daha çok alınıyor. Hemşehrilik duyguları, bölgesel dayanışma, bölgenin takımlarına sahip çıkma, Türk futboluna hizmet etmenin ve geliştirmenin önüne geçiyor.

Siyaset: Bugün Nihat Abi federasyonunda siyasetin işaret ettiği isimler var. Dün de vardı, bugün de var. Herkes biliyor. Ne yapıyor bu isimler? Türk futboluna nasıl bir katkı sunuyorlar? "Hizmet" mi, yoksa "etiket" için mi TFF’deler?

Aslında TFF'nin yapısı kitap olur. TFF'nin alt kadrolarındaki, gerek idari, gerek teknik kadrolara bakın; neredeyse torpilsiz, hatır-gönülsüz tek adam bulamazsınız. Herkesin bir "Dayı"sı var.

Futbolu, futbol adamları yönetmeli... TFF Yönetimi futbol adamlarından oluşmalı... Kulüpçülük ve bölgecilik duygularından etkilenmeyen, tarafsız ve "adil" kalmaya özen gösteren, camiaların baskısından çekinmeyen, hatır-gönüle prim vermeyen, futbolun gelişimi için radikal kararlar verip fikir üretebilen futbol adamlarına...

Bu yapı kurulmadıkça, bu kafalar değişmedikçe başkanlar değişir, futbol de-ğiş-mez... Hatta bir adım ileri gitmez. Daha kötü olur, daha iyi olmaz.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal