Rıdvan Dilmen: Arda Turan'a Verilen Ceza Adil Değil

Arda Turan'ın 16 maç ceza almasını değerlendiren yorumcu Rıdvan Dilmen, "Bu ceza adil bir ceza değil. Geçmişten gelen bir intikam kararıdır" dedi.

10.05.2018-19:19 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-19:11) Rıdvan Dilmen: Arda Turan'a Verilen Ceza Adil Değil

Rıdvan Dilmen, Arda Turan'a verilen 16 maçlık tarihi cezayı NTV televizyonunda değerlendirdi.

Dilmen kararın adil olmadığını açıklarken, "Bir yerlere gelince Türkiye'de rahatsız edici kişiler vaziyetine düşüyorsunuz. Daha önce milli takım olayındaki görüşüm değişikti. Arda'nın ceza almasını düşünüyorum fakat kötü örneğe kötü örnekle yanıt vermek istemiyorum. 16 maçlık ceza, TFF ve kurulların bugüne değin verdiği ve alamadığı saçmasapan, adil olmayan kararlarına bir yenisinin dahil olmasıdır" dedi.

"BU BİR İNTİKAM KARARIDIR"

Arda Turan'ın son dönemdeki olaylarının verilen cezada etkili olduğunu söyleyen Dilmen, "Bu adil ise, daha önce neden eksik ceza veriliyordu? 16 maçlık ceza hukuka uygun mudur? Vicdan olarak, Kemal hocaya ve Erdinç hocaya davranışını tavsiye etmem doğru değil. Arda Turan'a 16 maç ceza verdik, artık yapamazlar diyorlar ya, bunun 2 katını yapana gene veremeyecekler. Arda Turan'ı halk önünde itibarsızlaştırmaya TFF de, hukukçular da alet edilmiştir. Bu kasıtlı, bilerek, intikam duygusuyla verilmiş bir karardır. Uçakta olanlar, federasyon başkanıyla yaşananlar falan. Ne yaparız Arda'ya dediler ve Arda da istediklerini sağladı onlara. İsmimin Rıdvan Dilmen olduğu gibi eminim, bir daha da böyle bir ceza asla ve asla vermeyecekler. Arda ceza almalıydı fakat bu 16 maç geçmişten gelen büyüyen bir intikam kararıdır" dedi.

Kurulların adil kararlar almadığını açıklayan yorumcu, "Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasının tekrarına karar verildi fakat aynı kurul Fenerbahçe'ye 3 karşılaşma ceza ve 1 milyon lira da para cezası verdi. Böyle bir şey varsa, Beşiktaş neden 3-0 hükmen galip sayılmıyor? Adil olmayan yüzlerce dosya açıkladılar. Bunu halk da, kamu vicdanı da biliyor" dedi.

Önümüzdeki dönemde bu tarz cezalar çıkmayacağını belirten Rıdvan Dilmen, "Engin Baytar da fazla ceza almıştı. Bunun 2 mislini yapanları gene sahalarda ve kulübede gördük" değerlendirmesini yaptı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal