Muhammed Salah'a Mekke'den Arsa Hediye Edildi

Bu sezon sergilediği harika performansla adını duyuran Mısırlı futbolcu Muhammed Salah'a Sudi yönetimi Mekke'den arsa hediye etme kararı aldı.

25.04.2018-21:35 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-21:27) Muhammed Salah'a Mekke'den Arsa Hediye Edildi

Kutsal Başkent Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Fehd Ruki, Suudi Arabistan'ın yerel gazetesi Sabak'ta yer alan söyleminde, Suudi Arabistan kurumları, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından verilen Premier Lig'de yılın futbolcusu ödülünü kazanan Mısırlı oyuncu Muhammed Salah'a Mekke'de arazi hediye edilmesi kararı alındığını duyurdu.

Arazi için Salah'ın isteklerine ve kanunlara uygun olarak bazı alternatiflerin masada olduğunu söyleyen Ruki, "Salah'a Mekke'de harem bölgesi dışında bir arsa hediye edilebilir. Ya da bu arazi onun adına vakfedilerek, buraya cami yapılması gibi buna benzer vakıf işleri için bağışlanabilir. Ya da Salah, bu arazinin maddi değerinden faydalanmak isterse satılıp kendisine parası verilebilir." dedi.

Hediyenin Muhammed Salah gibi öncü yıldızlara destek amacı taşıdığını söyleyen Ruki, "Hediye, İngiltere'de İslam'ın hoşgörü amacını yayan iyi örneklerden biri olan Mısırlı futbolcunun güzel ahlakını ve ulu değerlerini onurlandırmak adına verildi." dedi.

PFA tarafından verilen Premier Lig'de yılın futbolcusu ödülünü elde eden Salah, bu ödülü kazanan ilk Mısırlı, 2015-2016 senesi ödülünü alan Cezayirli yıldız Riyad Mahrez'in ardından ise ikinci Arap ve Afrikalı futbolcu oldu.

Dün oynanan ve Liverpool'un Roma'yı 5-2 yendiği UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasındaki muhteşem performansıyla Salah, dünya medyasında gündeme oturdu.

Liverpool'un sezon başında Roma'dan renklerine kattığı 25 yaşındaki Salah, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan beri attığı 10 golle takımının başarısına büyük katkı sağlarken, İngiliz takımında tek sezonda Avrupa kulvarında 10 gole ulaşan ilk futbolcu olduğu açıklandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal