Mert Çetin: 'Türkiye’den Teklifler Var'

İtalya'da Hellas Verona'ya forma giyen genç savunmacı Mert Çetin, Türkiye'den teklifler geldiğini fakat kariyerini Avrupa'da sürdürmek istediğini duyurdu.

25.08.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-11:49) Mert Çetin: 'Türkiye’den Teklifler Var'

İtalya Serie A’da, Roma’dan Hellas Verona’ya kiralık olarak giden Mert Çetin, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuştu. Verona’da bir sezon kiralık olarak oynayacak 23 yaşındaki savunmacı, “Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray büyük kulüpler. Onların beni istemesi gurur verici ama şu an kariyerimi Avrupa’da devam ettirmek istiyorum” diye konuştu.

Gençlerbirliği’nden Roma’ya gidişiyle beraber gelişim gösterdiğini aktaran Mert Çetin, “Roma formasıyla 1 senede kendime bazı şeyleri kattığımı düşünüyorum. Önemli isimlere karşı antrenman yapmak bile kendimi yetiştirmemde yeterli oldu. Türkiye’de 1’inci Lig’den Roma’ya geldim ve Edin Dzeko, Cengiz, Diego Perotti gibi önemli isimlere karşı oynamak seni geliştiriyor” şeklinde belirtti.

'AVRUPA’DA DEVAM ETMEK İSTİYORUM'

Gelecek sezonda Serie A kulübü Hellas Verona’da görev yapacak olan milli futbolcu, “Verona benim için iyi olacak çünkü oynamak istiyorum. Artık hazırlık sürecini tamamladım ve kendimi gösterme zamanım. İnşallah oynanarak kendimi herkese göstereceğimi düşünüyorum. Avrupa’da devam ediyorum ve Avrupa’da devam etmek de istiyorum” ifadelerini kullandı.

'VERONA BENİ İLK MAÇIMDAN SONRA İSTEDİ'

Verona tarafından uzun zamandır istendiğini kaydeden Çetin, “Roma formasını ilk kez giydiğim Milan maçından sonra hem kulübe hem de farklı yollarla bana ilgilerini iletiyorlardı. Devre arasında da istediler ama ben daha fazla forma giyeceğimi düşünerek Roma’da kaldım. Pandemiden sonra hocamızın tercihiyle forma şansı bulamadım. Lig sonunda da hem hoca hem de kulübün isteğiyle Verona’ya gitmeye karar verdim” dedi.

'BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE GALATASARAY'

Türkiye’den de teklifler aldığını belirten genç savunmacı, “Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray büyük kulüpler. Onların beni istemesi gurur verici. Onlara tabii ki saygı duyuyorum ama şu an kariyerimi Avrupa’da devam ettirmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

'MİLLİ TAKIMDA HERKES BİRBİRİNİ YUKARIYA İTİYOR'

A Milli Takım Teknik Patronu Şenol Güneş hakkında da övgü dolu sözler kullanan Çetin, “Şenol hocayla sürekli iletişim halindeyiz. Bize mental anlamda sürekli destek veriyor. Potansiyelli bir milli takım kadromuz var. Bu kadroyla yapamayacağımı bir şey yok. Herkes birbirini yukarıya itiyor. Takım da başarılı ve Avrupa’da ses getiren isimler olduk. Avrupa Şampiyonası’nda da iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

'TÜRKLER, AVRUPA’DA HIRÇIN YAPISIYLA ANILIYOR'

İtalya Serie A’da birçok Türk oyuncunun görev yapması hakkında da konuşan Mert Çetin, “Türkler, Avrupa’da hırçın yapısıyla anılıyor. Bu hırçınlık defans anlamında bize önemli bir özellik katıyor. Yakın zamanda genç arkadaşlarımız Avrupa’ya transfer oluyor ve bunun daha da artacağına inanıyorum” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal