Louis Van Gaal: 'M.United Bana Verdiği Sözü Tutmadı'

Manchester United'ın eski teknik direktörü Louis van Gaal, İngiliz kulübünde başından geçtiğini anlattı.

28.05.2020-15:11 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-15:07) Louis Van Gaal: 'M.United Bana Verdiği Sözü Tutmadı'

Manchester United'da 2014- 2015 ve 2015- 2016 sezonlarında takımın başında olan Hollandalı teknik adam Louis van Gaal, o zamana ilişkin hatıralarını ve düşüncelerinden bahsetti.

Teknik adamlık kariyerinde Bayern Münih ve Barcelona gibi dev takımları çalıştıran, Şampiyonlar Ligi, La Liga ve Bundesliga kazanan Van Gaal, "O döneme dair hala olumlu düşüncelerim var. Aslında, bir yerde kapı önüne koyulursan mutsuz hatırlaman gerekir. Ancak, Manchester United benim için ikinci şanstı. Tüm hayal kırıklıklarına rağmen Manchester United'da Federasyon Kupası kazandım. Manchester United'da menajer olmak, kariyerimin en büyük başarısıdır." şeklinde konuştu.

Van Gaal, "Manchester United, son raddede verdiği sözleri tutamadı. Kulüp sahipleri ve yönetim kurulu, vizyonumu desteklemişti. Ben onlara vizyonumu anlattım, detayları tartıştık. Bunları, Bayern Münih ve Barcelona'da da yapmıştım. Benim prensiplerim kolay değildir, bunu kabul ediyorum ama ben de yönetim nasıl olmalı diye teknik fikirlerimi onlara sunmuyorum." ifadelerini kullandı.

'BANA VERDİKLERİ SÖZÜ TUTMADILAR'

"Yapmadan önce her şeyi tartışmak ve anlatmak isterim." şeklinde cümlelerini devam ettiren Van Gaal, "Finansal kaynakları olmasa ve vizyonumu desteklemeseler bunu söylemeliler. Hangi oyuncuları istediğimi anlattım. Onlar da bunu kabul ettiler. Söz verdiler. Ancak, sözlerini tutamadılar." dedi.

Hollandalı teknik direktör, "Manchester United'da şampiyon olacak kalitede bir kadro yoktu. Oyuncuların birçoğunun tarihi geçmişti. 30 yaş üstü 10, 35 yaş üstü 5 oyuncu vardı. Ben de onlara, 'Yeniden bir kadro kurmalıyız ve bunu da şu oyuncularla yapmalıyız.' dedim. Ben farklı bir noktadaydım, yönetim ise bambaşka. Bir teknik direktör olarak ben sınırları zorlamak zorundayım. Dünyanın en zengin kulübünde, böyle bir kadro olmamalıydı." cümleleriyle açıklaması sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal