'İyi ki Hayatımda Galatasaray Var'

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, Neftçi Bakü maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

18.09.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-09:21) 'İyi ki Hayatımda Galatasaray Var'

Galatasaray’ın tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, Neftçi PFK zaferinin sonrasında verdiği demeçte, "Oyuncularımdan memnunum, iyi mücadele ettiler. Turu garantileyecek bir oyun tarzını ortaya koydular" diye belirtti.

UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme Turu karşılaşmasında Neftçi PFK'yı deplasmanda 3-1 yenerek bir üst tura çıkan Galatasaray'da teknik adam Fatih Terim, maçın sonrasında gerçekleşen basın toplantısında konuştu.

Oyunun kontrolünün sürekli kendilerinde olduğunu vurgulayan Terim, "İlk yarıda iyi bir başlangıç yaparak hem rakibi oynatmayıp hem de pozisyon üstüne pozisyon bularak o golü de bulunca rahatlık oldu, olabilir. Bir sonraki maç düşünülmüş olabilir. Memnunum oyuncularımdan, iyi mücadele ettiler. Kornerden bir tane gol yedik, onun dışında turu garantileyecek bir oyun tarzını ortaya koydular. Belki hafta sonunu düşündüler, belki nasılsa kazanırız dediler bilmiyorum ama ben mücadeleden memnunum" şeklinde konuştu.

'DOĞRU ROTASYON ÖNEMLİ, BUGÜN DOĞRU OLDU'

Kadroda yaptığı rotasyonla alakalı yöneltilen soruya Terim, "4 kişinin dinlenmesini düşündük. Bazılarının oynamaya ihtiyacı var, Luyindama oynasın istedik, Marcao ve Saracchi de devam etsin istedik. Bunla birlikte 6-7 oyuncumuz da dinlenmiş oldu. Bunu zaman zaman yapmak zorundayız. Doğru rotasyon önemli, bugün doğru oldu. Diğer arkadaşlarımız da ne kadar hazır, ne kadar değil onu görmüş olduk. Mesele bugün turu geçip evimize gitmekti. Kimsenin ağır bir sakatlığı yok. Oyuncu değişiklikleri maalesef hayatımızda olacak artık. Şu saat yeni bitti maç, İstanbul'a varacağız sabaha karşı, hemen sabah bir antrenman yapıp, cumartesi kampa gireceğiz ve pazar maça gireceğiz. Kolay değil bunlar, bu yüzden bu değişikliklere ihtiyacımız var" cevabını verdi.

'NEFTÇİ'NİN KOMANDOLARINA BAŞARILAR DİLİYORUM'

Rakipleri Neftçi Bakü'nün iyi bir takım olduğunu belirten başarılı hoca, "İyi mücadele ediyorlar. Maçtan önce de söyledim, bayağı yüksek tempoda cevap verdiler bize. Kutluyorum, başarılar diliyorum. Bizim onlardan daha iyi olmamız, oyunu kontrol etmemiz kadar doğal bir şey yok. Burada başka bir netice olsaydı sürpriz olurdu, yenmemiz sürpriz değil. Ama karşımızda ciddi ve dişli bir takım bulduk. Başarılar diliyorum Netfçi'nin komandolarına" değerlendirmelerinde bulundu.

'İYİ Kİ HAYATIMDA GALATASARAY VAR'

Azerbaycan halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sunan Fatih Terim, şu ifadeleri kullandı:

"Kardeş Azerbaycan'dan kardeşçe ayrılıyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz, onlar bizim candaşımız, kardeşimiz. Hepsine teşekkür ederiz. Bugün benim 500'üncü maçım teknik direktör olarak. Bunu kelimelerle anlatmak çok zor. Ne kadar gururlu olduğumu anlatamam, söyleyemem. İyi ki hayatımda Galatasaray var, yapacağım en kısa tanım bu olur. Avrupa'da da 100'üncü galibiyet. Ne kadar gurur duysam az. Söylerken basit gibi geliyor ama en kısa tanımım, Galatasaray iyi ki var."

'BU UZUN YOLDA BİRLİKTE OYNAMA KÜLTÜRÜNÜ KAZANMAK ÖNCELİKLİ AMACIMIZ'

"İkinci yarının başında duran toptan yediğimiz gol, bizi tekrar oyuna soktu" diyen Terim, "1-0 devam etsek böyle olmayabilirdi. Bizim bu uzun yolda birlikte oynama kültürünü kazanmak öncelikli amacımız. Çok önemli bizim için. Girenin çıkanın fark etmemesi için hangi anlayışla, hangi felsefeyle, ne yapmak istiyoruz, herkesin bu kültürü öğrenmesi bizim başarılarımızda büyük pay sahibi olacak. Tüm amacımız buydu. Dediğimiz gibi goller uykudan uyandırabilir bizi. Çabuk gol bulduk yediğimiz golden sonra zaten. Bu alışkanlığı sürdürmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal