İran'da Kadınlar 40 Yıl Sonra Maça Alındı, Karşılaşma 14-0 Bitti!

İran'da kadınların 40 yıl aradan sonra ilk defa normal bir şekilde bilet alıp izleyebildiği 2022 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri C Grubu maçında İran, Kamboçya'ya gol oldu yağdı.

11.10.2019-11:12 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-11:06)

2022 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri C Grubu'nda İran ile Kamboçya milli takımları başkent Tahran'daki Azadi Stadyumu'nda karşılaştı. İranlı kadınlar, maç öncesi stadyuma akın etti.

5 BİN KADIN MAÇI İZLEDİ

5 bin kadın maçı izledi: İran, 14-0'lık aldığı farklı skorla grupta 2. maçını da kazanarak liderliğe yükseldi. Başkent Tahran'daki 100 bin kişi kapasiteli Azadi Stadyumu'nda oynanan maçta, İran hükümetinin izin vermesi üzerine bir ilk gerçekleşti ve yaklaşık 5 bin kadın normal bir şekilde bilet alarak müsabakayı tribünden izledi.

"MAVİ KIZ YERİN BOŞ"

"Mavi Kız yerin boş": Tribündeki kadınlar, maç izlemek için stadyuma girmeye çalıştığı gerekçesiyle hapse mahkum edilmesine tepki olarak kendini yakan "Mavi Kız" lakaplı Seher Hudayari için "Mavi Kız yerin boş" şeklinde slogan atınca, güvenlik güçleri bunun devam etmesi halinde onları stattan çıkarmakla tehdit etti.

Son Dakika Spor Haberleri İçin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal