IFAB Duyurdu! Elle Oynama Kuralı Değişti

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbolda yeni kurallarla alakalı bir açıklama paylaştı ve federasyonlara yolladı. IFAB'ın yeni kurallarında elle temas ile alakalı da önemli bir değişiklik oldu.

08.04.2020-12:12 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-12:09) IFAB Duyurdu! Elle Oynama Kuralı Değişti

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbolda yeni kurallarla alakalı bir açıklamada bulundu ve federasyonlara yolladı.

TİŞÖRT ÇİZGİSİ KURALI

Elle temaslarda artık "tişört bölgesine" dikkat çekilecek. Omuz ile dirseğin yarısının üstünden itibaren olan temaslar "elle oynama" olarak nitelendirilmeyecekken, daha alt tarafı ise elle oynama olarak kabul edilecek.

‘KASITLI OLMAYAN ELLE OYNAMA DURUMU’

Bir hücum oyuncusu ya da takım arkadaşı tarafından, gol ya da bariz bir vuruş durumunda “Kasıtlı olmayan" elle oynama olayı gerçekleşirse, pozisyon kontrol edilecek.

PENALTILARA KALAN MÜSABAKA

Bir karşılaşma penaltılara kaldığında, normal süre ya da uzatmalarda çıkarılan kartlar seri penaltılarda geçerli sayılmayacak.

Penaltı vuruşu esnasında, eğer bir kaleci ihlal yaparsa önce sözlü uyarıda bulunulacak, ancak itirazlara devam ederse sarı kart verilecek.

KURAL HATASI

Kaleci eğer penaltı esnasında kural hatası yaparsa ve gol olmazsa, kaleci penaltı atan futbolcuyu "açık şekilde" rahatsız etmişse tekrar edilecek.

YENİ SEZONDAN İTİBAREN GEÇERLİ

Diğer yandan IFAB, coronavirüs salgını sebebiyle ertelenen liglerin yeni kuralları isterse yeni sezondan itibaren kullanmaya başlayabileceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal