Hırvatlardan Buruk Kutlama!

Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'ya 4-2 mağlup olarak kupa fırsatını kaçıran Hırvatistan’da ikincilik ülke genelinde buruk bir sevinçle karşılandı.

16.07.2018-09:53 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-09:46) Hırvatlardan Buruk Kutlama!

Tarihinde ilk defa Dünya Kupası finali oynayan Hırvatistan, turnuvaya ev sahipliği yapan Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda Fransa'ya 4-2 mağlup olarak gümüş madalya kazandı.

Fransa ile oynanan Dünya Kupası finalini Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Ban Jelacic Meydanı'nda kurulan dev ekranlardan heyecanla izleyen binlerce taraftar karşılaşma sonunda, ülke futbolu adına "tarihi zafer" olarak  adlandırılan ikinciliği hüzünlü bir şekilde kutladı.

Zagreb’deki meydanda bir araya gelen binlerce Hırvat taraftar, ellerinde Hırvatistan bayrakları ve tezahüratlarla final oynayan milli takımlarına destek oldu.

Başkent Zagreb’in dışında Hırvatistan'ın sahil kentleri Dubrovnik, Split, Zadar ve Rijeka'da da binlerce Hırvat taraftar tarihlerinde ilk defa dünya ikincisi olan takımlarının başarısını buruk bir biçimde kutladı.

Hırvatistan'ın yanı sıra Bosna Hersek'te yaşayan Hırvatlar da milli takımlarının ikinciliğini hüzünlü bir sevinçle karşıladı.

Hırvatistan, daha önce 1998 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncü olmayı başarmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal