Henry Onyekuru Kimdir? Henry Onyekuru Videoları

Beşiktaş’ın transfer listesine aldığı Henry Onyekuru kimdir? Henry Onyekuru hakkında merak ettikleriniz bu haberimizde…

24.05.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 09.07.2018-14:31)

Gelecek sezon takımın yüksek olan yaş ortalamasını düşürmek isteyen Beşiktaş, transfer gündemine Nijeryalı genç oyuncu Henry Onyekuru’yu aldı.

Beşiktaş transfer komitesinin yaz transfer döneminde Henry Onyekuru’yu kadrosuna katmak istediği öğrenildi. 

Bonservisi İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'da bulunan 20 yaşındaki Nijeryalı oyuncu, orta sahanın her iki kanadında da görev yapabiliyor. 

HENRY ONYEKURU KİMDİR?

5 Haziran 1997 Nijerya doğumlu Henry Onyekuru, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton forması giymektedir.

KARİYERİ

2015 sezonunda Belçika’nın KAS Eupen takımında profesyonelliğe adım atan Henry Onyekuru, o sezon 2. ligde yer alan kulübü ile oynadığı 19 maçta 6 kez fileleri sarsmış ve 2 de asist yapmıştı. Genç Nijeryalı gösterdiği performansla takımının Belçika 1. Ligi’ne (Jupiler Pro League) yükselmesine katkı sağlamıştı.

2016-2017 sezonunda KAS Eupen formasıyla Jupiler Pro League’de mücadele eden Nijeryalı oyuncu, 28’i lig, 10’u play-off ve 3’ü kupa olmak üzere toplam 41 maçta 24 gol ve 9 asistlik bir performans sergilemiş ve bu performansı, 8 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’a transfer olmasını sağladı.

Everton forması ile forma şansı bulamayan Nijeryalı genç oyuncu, bu sezon başında Belçika’nın Anderlecht takımına kiralandı. Belçika ekibiyle toplam 28 karşılaşmada forma giyen Onyekuru bu karşılaşmalarda 10 kez fileleri havalandırdı.

Orta sahada sol kanat ağırlıklı olmak üzere iki kanatta da forma giyebilen genç isim, forvet oynama özelliğine de sahip. Henry Onyekuru, ülkesi Nijerya'nın da milli formasını giyiyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal