Beşiktaş, Nijeryalı Yıldızın Peşinde!

Gelecek sezon takımın yüksek olan yaş ortalamasını düşürmek isteyen Beşiktaş'ın transfer gündemine sürpriz bir isim geldi.

24.05.2018-11:43 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-13:26)

Bu sezon ligi 4. sırada bitiren Beşiktaş, gelecek sezon takımı genç yıldız adaylarıyla takviye ederek takımı gençleştirmeyi planlıyor. Bu doğrultuda siyah beyazlıların gündemine giren yeni yıldız adayı Henry Onyekuru oldu.

Bonservisi İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'da bulunan 20 yaşındaki Nijeryalı oyuncu, orta sahanın her iki kanadında da görev yapabiliyor.  

Gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 3 ön eleme karşılaşması oynayacak siyah-beyazlı ekip, bu maçlar öncesinde transferleri şekillendirmek istiyor. Dusko Tosic'i 5 milyon Euro bonservisle Çin’e gönderen siyah-beyazlı idareciler, Sırp oyuncunun bonservisinden elde edeceği gelirle takımdaki eksik bölgeleri tamamlamak istiyor.

Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması sebebiyle mali anlamda daha dikkatli davranmak zorunda kalan Kara Kartal, genç ancak potansiyeli olan ve parladıktan sonra büyük bonservis bedelleriyle satılabilecek oyuncuların peşine düştü.

Beşiktaş transfer komitesinin yaz transfer döneminde Henry Onyekuru’yu kadrosuna katmak istediği öğrenildi.

Bonservisi, Cenk Tosun’un da formasını giydiği Everton'da bulunan genç oyuncu, atletik ve hızıyla göze çarpıyor. 20 yaşındaki oyuncu, bu sezon kiralık olarak Belçika ekibi Anderlecht’te forma giydi. Genç yıldız Anderlecht formasıyla çıktığı 28 karşılaşmada 10 gole imza attı.

Everton, Onyekuru’yu geçtiğimiz sezon başında Belçika ekibi KAS Eupen'den 8 milyon Euro bonservisle kadrosuna katmıştı. Orta sahada sol kanat ağırlıklı olmak üzere iki bölgede de forma giyebilen genç isim forvet oynama özelliğine de sahip. Ayrıca ülkesi Nijerya'nın da milli formasını giyiyor.

Siyah beyazlı idareciler, genç futbolcuyu kadroya katmak için bonservisini 5-6 milyon Euro'ya çekmeyi planlıyor.  

Yeni Şafak

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal