'Galatasaray Başkanlığına Aday Olabilirim'

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Demirören Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

03.02.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-16:07) 'Galatasaray Başkanlığına Aday Olabilirim'

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Demirören Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

İşte Koç Ergin Ataman’ın o açıklamaları:

Birtakım olasılıklar üzerine benim görüş bildirmem çok zor. Bugün herkesin tuttuğu bir takım var. Cumhurbaşkanımızın da tuttuğu bir takım var. Benim tuttuğum takım Galatasaray ve ben Galatasaraylı olmaktan gurur duyan bir insanım. Şu anda Avrupa Şampiyonluğu'na soyunan, geçen yıl Euroleague'de final oynayan Anadolu Efes'in başantrenörüyüm. Anadolu Efes benim yuvam, ben burada yetiştim. 20-30 yaş arası basketbol dönemimde ben buradaydım.

Anadolu Efes'te yıllarca Aydın Hoca'nın yardımcılığını yaptım. Bütün altyapı takımlarını çalıştırdım. Onun için benim, bugünden gelecekteki olasılıklarla ilgili bir şey söylemem çok zor. Benim şu anda gündemimde Galatasaray başkanlığı olamaz. Ben şu anda Avrupa'nın önemli basketbol antrenörlerinden biri haline geldim ve önemli de bir misyonum var. Ben, daha uzun bir süre teknik adam misyonumu devam ettirmek istiyorum. Bir Türk antrenör isminin Avrupa'nın tepesinde olmasını istiyorum. Tabii ki oyuncular da çok önemli. Avrupa'da oynayan oyuncularımızla da gurur duyuyoruz ama teknik adam olmak başka bir olay. Bir Türk teknik adamın Avrupa'nın o seviyelerinde olması, Türk halkına büyük bir zevk veriyor. Ben bunu hissediyorum.

Yapabildiğim sürece oralarda kalmaya çalışacağım. Teknik adamlık kariyerim bittiğinde de yöneticilik vasfının olabileceğini düşündüğüm ve iyi bir Galatasaraylı olduğum için o zaman şartlar uygun olursa ve talep olursa buna soyunabilirim ama bugünden bunu söylemek çok zor. Galatasaray kongre üyeliğinde 3'üncü yılım dolacak. Başkan olabilmem için tüzüğümüz gereği 10 yılı doldurmam gerekiyor. 7 yıl sonra Galatasaray başkanlığına adayım diyorum. Bu 7 yıl içerisinde birkaç Euroleague şampiyonluğu, belki milli takımla başarı olabilir. Basketbol gibi popüler bir sporda dünya ve Avrupa şampiyonu olmak, olimpiyatlarda madalya kazanmak gerçekten çok büyük olaylar. Bireysel sporlar da çok önemli. Takım sporlarında oralarda olabilmek çok önemli.

Bu aşamada ben kadın voleybol takımımızı da kutluyorum. Gerçekten tüm Türk halkı, olimpiyatlarda voleybol maçlarını seyredecek. İnşallah bir gün, bizim milli takımımız da orada olur. Ben olurum ya da olmam, inşallah bu sene oluruz. O ayrı bir heyecan. Takımının madalya almasını görmek ayrı bir heyecan. Hayallerimden birisi de o. Teknik adamlıktan yorulursam da teklif olursa ve şartlar oluşursa Galatasaray başkanlığına aday olabilirim

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal