FIFA Başkanı Infantino Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

İsvicre Federal Başsavcılığı, FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı.

30.07.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-16:09) FIFA Başkanı Infantino Hakkında Soruşturma Başlatıldı!

İsvicre Federal Başsavcılığı, FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruşturma kararı aldı.

ÖZEL SAVCI ATANDI

İsviçre Başsavcısı Michael Lauber ile FIFA Başkanı Gianni Infantino arasında geçenleri kontrol etmek için özel bir savcı getirildi. Özel savcı Stefan Keller, başsavcı Michael Lauber ile ilgili dava açma izni isterken, FIFA’da bir takım yolsuzluklar olduğunu ifade etti.

İSTİFASINI SUNMUŞTU

Geçtiğimiz haftalarda, Lauber, bir mahkemenin Lauber ofisinin FIFA ile alakalı yolsuzluğu araştırırken, savcının FIFA başkanı ile bir toplantıyı gizlemek için uğraştığını ve İsviçre yargısında amirlerine yalan söylediğini ortaya çıkmasının sonrasında istifasını sundu.

ÜÇ DEFA GİZLİ ŞEKİLDE GÖRÜŞME YAPILMIŞ

Infantino ve Lauber'in 2016- 2017 senelerinde üç defa gizli şekilde görüştükleri belirtiliyor.

Infantino, 2016'da Zürih'teki oylamada FIFA başkanlığına gelirken 'FIFA'nın imajını ve saygısını geri kazandıracağız. Dünyadaki herkes bizi takdir edecek. Nihayet yeniden futbolun güzel olan oyun yönüne odaklanabileceğimizden emin olacağız' demişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal