Federer Wimbledon’a Çeyrek Finalde Havlu Attı!

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’da tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Roger Kevin Anderson’a 3-2 mağlup olarak çeyrek finalde elendi.

12.07.2018-11:03 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-11:00) Federer Wimbledon’a Çeyrek Finalde Havlu Attı!

İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen organizasyonun 9. gününde tek erkeklerde turnuvanın son şampiyonu İsviçreli Roger Federer ve dünya klasmanında 8. sırada bulunan Güney Afrikalı Kevin Anderson karşı karşıya geldi.

Mücadeleye iyi başlayan İsviçreli raket Federer, Anderson karşısında ilk iki setten 6-2 ve 7-6’lık skorlarla galip ayrıldı ve 2-0 üstünlük elde etti. Toparlanan Anderson, sert servisleri sayesinde sonraki setlerden 7-5 ve 6-4 galip ayrılarak skoru 2-2’ye getirdi. İki tenisçinin birbirine üstünlük kurmakta zorlandığı final setinden de 13-11 galip ayrılan Anderson, 4 saat 14 dakika süren mücadeleyi 3-2 kazanarak büyük bir sürprize imza attı ve Federer’i turnuva dışına itti.

Wimbledon’da art arda 34 setten galip ayrılan Federer, bu mağlubiyetin ardından serisini bozdu. 32 yaşındaki Anderson ise kariyerinde ilk defa Wimbledon’da yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Güney Afrikalı tenisçi, yarı finalde Kanadalı Milos Raonic ile ABD’li John Isner arasındaki karşılaşmanın kazananıyla mücadele edecek.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal