Christian Benteke Kimdir? Christian Benteke Beşiktaş Transferi

Beşiktaş’ın gelecek sezon transfer etmek istediği öne sürülen Christian Benteke kimdir? Christian Benteke hakkında merak ettikleriniz bu haberimizde…

05.06.2018-15:08 - (Son Güncelleme: 05.06.2018-15:06) Christian Benteke Kimdir? Christian Benteke Beşiktaş Transferi
Gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig’de güçlü bir kadroyla yola çıkmayı planlayan Beşiktaş’ın Christian Benteke’yi kadrosuna katmak istediği iddia edildi.

CHRISTIAN BENTEKE KİMDİR?

3 Aralık 1990 tarihinde Zaire’nin Kinshasa kentinde doğan Kongo asıllı Belçikalı oyuncu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace formasını giymektedir.

27 yaşındaki forvet, kariyerine JS Pierreuse takımında başlamış ve 1996–2004 yılları arasında bu takımda forma giymiştir. Daha sonra Belçika’nın Standard Liege takımının altyapısına transfer oldu ve 2 sene sonra yine Belçika temsilcisi Genk’in yolunu tuttu.

Belçika Jupiler Pro League’de ilk kez Genk formasıyla mücadele eden Benteke, Belçika kariyerinde Standard Liege ve Mechelen takımlarında forma giydi.

REKOR BEDELLE LİVERPOOL’A TRANSFER OLDU

İngiltere Premier Lig kariyerine 8 milyon 800 bin euro bonservisle transfer olduğu Aston Villa’da başlayan golcü oyuncu, 3 sezon formasını giydiği Aston Villa’dan rekor bir bonservis bedeliyle, tam 46.5 milyon euro karşılığında Liverpool’a transfer oldu.

Liverpool’da beklenen performansın altında kalan Benteke, sonraki sezon 31 milyon 200 bin euro karşılığında Crystal Palace takımının yolunu tuttu.

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR

Bu sezon Crystal Palace formasıyla İngiltere Premier Lig’de 31 karşılaşmaya çıkan forvet, 3 gol ve 6 asitlik bir performans ortaya koydu.

Belçikalı yıldızın takımı Crystal Palace ile olan sözleşmesi ise 30 Haziran 2020 tarihinde sona eriyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal