Bakan Kasapoğlu'ndan Coronavirüs Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, coronavirüs salgınıyla ilgili açıklamada bulundu. Kasapoğlu, "İptal edilen etkinlikler var, bizim çalışma yaptığımız etkinlikler var. İnşallah bunları da federasyonlarla, uluslararası camiayla olan temaslarımız sonucunda yarın sizlerle paylaşacağız." dedi.

10.03.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-15:35) Bakan Kasapoğlu'ndan Coronavirüs Açıklaması

Spor ve Gençlik Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Erciyes Kamp Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Engelleri Aşan Gençler Projesi Eğitim Programı'na katıldı. Burada söz alan Kasapoğlu, projenin gençlere ve ailelerine hayırlı olmasını temenni etti. Bakan, 2016 yılında Otizm Ulusal Eylem Planı'nın açıklandığını ve planın toplumun tüm kesimini içerisine alan etkili bir proje olduğunu belirtti.

2019 yılında 120 projeye imza attıklarını ve çocukların her şeyi için destek vermeye hazır olduklarını belirten Kasapoğlu, "Sadece sanatta ve sporda yönlendirmelerle değil, etkileşimli kitaplarımız, eğitim ve seminer çalışmalarımız, antrenörlerimizin geliştirilmesi ve herkesin bilgi ve becerisini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

Bakan Kasapoğlu, engelli gençlerin hayatlarını kolaylaştırmak için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti ve gönüllülük faaliyetlerinin de artarak devam edeceğini vurguladı. Bakan, hem nicelik hem de nitelik anlamında çeşitli faaliyetler yaptıklarını vurguladı.

"ENGELLİ SPORCULARIMIZ BİZLERİ HER ZAMAN GURURLANDIRIYOR"

Sporun herkes için stratejik bir kavram olduğunu aktaran Kasapoğlu, "Engelli sporcularımızın hem ulusal anlamda hem de uluslararası arenada ortaya koydukları performans bizleri her zaman gururlandırıyor. Onların başarılarıyla iftihar ediyoruz. 2002 yılındaki engelli lisanslı sporcu sayımız 2 bin 763'ken bugün bu rakam 54 binden daha fazla. İnşallah bu sayıları da artıracağız." şeklinde konuştu.

"ÖNLEMLERİ TAKİP EDİYORUZ"

Dünyayı etkisi alan ve birçok spor müsabakasını da etkileyen coronavirüs salgını için de konuşan Bakan, "Spor camiası olarak bu anlamdaki önlemleri federasyonlarımızla, uluslararası federasyonlarla takip ediyoruz. İptal edilen etkinlikler var, bizim çalışma yaptığımız etkinlikler var. İnşallah bunları da federasyonlarla, uluslararası camiayla olan temaslarımız sonucunda yarın sizlerle paylaşacağız." dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal