Amatör Spora Vergi İadesi Müjdesi!

Türkiye’nin büyük takımlarının da yer aldığı amatör sporcuları bulunan takımların merakla beklediği düzenleme çıktı.

14.06.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-12:01) Amatör Spora Vergi İadesi Müjdesi!

Türkiye’deki spor kulüplerince, sporcu maaşları üzerinden ödenen gelir vergisi miktarları, amatör dallarda kullanılmak için ilgili işverene geri verilecek. 

Maliye ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının, ‘Sporcu Ücretlerinden Tevkif Yoluyla Alınan Gelir Vergisinin İadesi Hakkında Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girmiş oldu.

Yönetmeliğe göre spor kulüpleri ve sportif alanda faaliyet gösteren sermaye şirketleri tarafından sporculara yapılan ödemeler üzerinden ödenen gelir vergisi miktarlarının, ilgili kurumlarca açılan özel hesaplara geri verilmesi ve bunların kullanımı ile ilgili esaslar düzenlendi.

Bu düzenlemeye göre, Türkiye’de faaliyet gösteren spor kulüpleriyle bu alanda faaliyete bulunan sermaye şirketleri tarafından sporculara yapılan ödemelerden alınarak vergi dairesine yatırılan gelir vergisi tutarlarının, amatör spor dallarında kullanılmak amacıyla ilgili işverene ret ve iade edilmesinin önü açıldı.

Amatör spor dallarının kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’nca (TFF) gerçekleştirilen süper lig, birinci lig, ikinci lig ve üçüncü lig dışındaki futbol ligleri ile bazı spor federasyonlarının bünyesinde bulunan profesyonel şube dışındaki dallar yer alıyor.

KAYIT VE TESCİLLİ OLMAK GEREKİYOR

İade uygulamasından, Spor Genel Müdürlüğü veya TFF’ye tescil edilmiş, Türkiye’de faaliyet gerçekleştiren spor kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu ya da bağımsız spor federasyonlarına kayıt ve tescilini yaptıran sportif faaliyetler yürüten sermaye firmaları yararlanabilecek.

Gelir vergisinin iadesi uygulamasından, yalnızca sporculara yapılan ödemelerden alınan ve beyan edilerek vergi dairesine ödenen miktarlarla sınırlı olmak üzere yararlanılacak.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal