Son Dakika, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Seçim Tarihini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

23.11.2021-12:37 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-14:11) Son Dakika, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Seçim Tarihini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda katılımcılara hitap ediyor.

Konuşmasına il başkanlarını selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamalarda AK Parti'nin 20 yıldır seçimlerden galip çıkması konusuna değinerek 2002 Genel Seçimleri hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “AK Parti'nin 20 yıldır seçimlerden birinci çıkmasının sırrı buradadır. Geriye dönük bir muhasebe ile bu fotoğrafı daha iyi görebiliriz. İlk seçimde 'Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın' sloganını kullandık. Milletimiz hamdolsun sesimize kulak verdi ve bizi iktidara getirdi. 1.5 yıl sonra 28 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde 'Ak eller AK iller' sloganı ile belediyelerin büyük kısmını kazanarak aynı hamleyi yerele de yaydık. Vesayetin önümüze çıkardığı engelleri aşmak için kararlı ve sabırlı bir mücadele yürüttük. Gece yarısı bildirilerinden, Meclis kürsülerinden yapılan tehditlere kadar nice engellerle boğuştuk.”

DURMAK YOK YOLA DEVAM

AK Parti'nin kazandığı diğer seçimlerde olan olaylar hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halk desteğinin her zaman AK Parti'nin arkasında olduğunu vurgulayarak konu ile ilgili şu sözlere değindi;  Çareyi yeniden milletimize gitmekte bulduk. 2007 Milletvekili seçimlerini hatırlayın, 'Durmak Yok Yola Devam' diyerek yüzde 47 oy oranı ile kazandık. 29 Mart 2009 Mahalli Seçimlerinde 'İşimiz hizmet gücümüz millet' diyerek belediyelerdeki hizmet ruhsatımızı yeniledik. Teklif ettiğimiz anayasa değişikliği halk oylamasında yüzde 58'lik bir destek ile milletimiz tarafından kabul edildi. 2023 seçimlerimizi ilan ettiğimiz ve IMF'ye son borç taksidini ödediğimiz 2013 seçimlerinin ardından ülkemizde bir dizi hadiseye şahit olduk. Gezi olayları ile ilk adımı atılan sosyal düzensizlik girişimleri, darbe girişimleri ile demokrasiyi yok etme çabalarına karşı milletimiz ile mücadele ederek ikinci bir kurtuluş savaşını kazandık. Halkın oylaması ile yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 52 oy oranı ile kazandık. Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 41 oy aldık ama ilk kez tek başına iktidar olamadık. Kasım 2015'te yapılan seçimlerde bir kez daha 'Tek başına iş başına' diyerek ülkemizi bu badireden çıkardık ve hükümeti kurduk. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk seçimini de 'Vakit Türkiye Vakti' sloganı ile yüzde 52,6 oy oranına ulaştık. Meclis'te de AK Parti olarak 42,6 oy aldık.

ERKEN SEÇİM OLMAYACAK

Muhalefetin kanadının sık sık erken seçim çağrısı yaptığının farkında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerin zamanında yapılacağının altını çizerek şu sözleri söyledi;  "Hala 'erken seçim, erken seçim.' Olmayacak erken seçim. 2023 Haziran seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığını kazanarak hem Cumhur İttifakı olarak Mecliste çoğunluğu elde ederek rekoru çok daha ileriye taşıyacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal