Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Çarpıcı Eğitim Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Türkiye'de Eğitimin 20 Yılı: 2000-2019" kitabına takdim yazısında eğitim hakkında düşüncelerine yer verdi.

22.11.2021-14:41 - (Son Güncelleme: 22.11.2021-14:56) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Çarpıcı Eğitim Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Türkiye'de Eğitimin 20 Yılı: 2000-2019" kitabına takdim yazısı yazdı. Başkan Erdoğan yazısında AK Parti döneminde eğitimin bütün alanlarında iyileşme sağladıklarını belirterek, Türkiye'nin eğitim alanında gelişmiş ülkeler ile rekabet edecek seviyeye geldiğini aktardı.

ASKERİ DARBELER EĞİTİMİN GELİŞMESİNİ ENGELLEDİ

12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 askeri müdahaleler sebebi ile Türkiye'de eğitimin sekteye uğradığını ve demokratik seviyeden uzaklaştığının altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başörtüsü yasağı gibi politikaların eğitimde ilerlemeyi engellediğini vurguladı. antidemokratik müdahaleleri doğuran vesayetçi yapılara karşı da büyük bir mücadele vererek, demokratik bir çerçevede eğitim sistemini normalleştirdiklerinin altını çizdi.

EĞİTİMİN KALİTESİNİ BİZ ARTIRDIK

19 yıllık iktidar süresi boyunca eğitimin kalitesini artırmak için canla başla çalıştıklarını ve bunu başardıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şu şekilde noktaladı; "Eğitim sistemlerinde iyileştirmeler yapmak, zaman ve sabır isteyen bir süreçtir. Bugüne kadar yaptığımız büyük yatırımların sonuçlarını görmeye başlamak, bizi ziyadesiyle sevindirmektedir. Bu çerçevede hazırlanan Türkiye'de Eğitimin 20 Yılı başlıklı bu kitapta ayrıntılı göreceğiniz üzere, Türkiye'de son 20 yılda eğitimin tüm alanlarında bir iyileşme gerçekleştirdik. Daha önemlisi, bu süreçte eğitim kalitesini de artırdık. Artık Türkiye başta OECD ülkeleri olmak üzere, diğer gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir düzeye erişmiştir. Elbette ki biz, Türkiye'nin daha da gelişmesini arzu ediyoruz ve eğitimden beklentilerimizi daha da artırmak durumundayız. Her halükarda bundan sonraki gelişim alanlarının tespit edilebilmesi için bugüne kadarki iyileşmelerin incelenmesi oldukça önemlidir. Türkiye'de Eğitimin 20 Yılı (2000-2019) çalışması dolayısıyla Milli Eğitim Bakanım Mahmut Özer ve ekibini tebrik ediyorum. Çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal