Skuter Sürücülerine Denetim Pahalıya Patladı

Elektrikli skuter kullanıcılarının yönetmelikteki maddelere uymadıkları gerekçesiyle uygulamaya girdiği andan itibaren 1229 denetim yapıldığı açıklandı.

22.11.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 22.11.2021-14:35) Skuter Sürücülerine Denetim Pahalıya Patladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, yürürlüğe giren Elektrikli Skuter Yönetmeliği ile 7 ayda 1229 denetim yapıldığı belirtildi. Denetimlerde toplam 253 elektrikli scooter kullanıcısına yönetmelikteki kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kesildi. Bunların içerisinden 51 kişiye tehlikeli araç kullandıkları, 11 kişiye trafik kurallarına uymadıkları, 4 kişiye ise kırmızı ışıkta geçtikleri nedeniyle cezai işlem uygulandı. Trafik Şube Müdürlüğü ile gerçekleştirilen denetimlerde, yönetmelik kurallarına uymayan kullanıcılara uygulanan ceza miktarı 157 bin 850 lira olarak açıklandı.

SKUTER KULLANICILARI ARAÇLARDAN ŞİKAYETÇİ

Elektrikli skuter kullanıcısı Rıdvan Yeşilçeçen, yolculuğu esnasında trafik kurallarına uymaya dikkat ettiğini belirterek ‘Motosikletler genelde aralardan girdiği için zorluyor. Ayrıca yola direkt yayalar atladığı için ani frene basma oluyor. Hatta geçen arkadaşım yayaya çarptı bu yüzden.’ ifadelerini kullandı. 

KALDIRIMDAN GİDEN SCOOTER KULLANICILARI YAYALARA RAHATSIZLIK VERİYOR 

Elektrikli skuter kullanıcılarının kaldırımdan gitmesine yönelik şikayet vatandaşlardan geliyor. Bu durumdan rahatsızlık duyan Serkan Cihan, bisiklet yollarının arttırılması isteyerek ‘Tek şikayetim kendilerine belirlenen bir yol olmadığı için genelde kaldırımdan gidiyorlar. Çok çarpışan gördüm.’ dedi. 

YENİ YÖNETMELİK YAYALARI VE ARAÇLARI KORUYOR 

14 Nisan’da Resmi Gazete’ de yayımlanan Elektrikli Skuter Yönetmeliği ile kullanıcıların güvenliğini amaçlayan kurallar ayrıntılı şekilde açıklanmıştı. Yönetmeliğe göre, 15 yaşından küçük kişilerin elektrikli skuter kullanması yasaklandı. Kullanıcılar aynı zamanda araçlara ve yayalara rahatsız verecek şekilde park edemeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal