Sitti sivri ne zaman başlıyor? Sitte-i sevür, Sitte sevir ne demek, anlamı nedir? Nisan ayı Öküz soğuğu ne zaman başlıyor?

Nisan ayının gelmesiyle, halk dilinde söylenen Sitti sivri soğuklarının ne zaman başlayacağı, bilmeyen vatandaşlar tarafından merak konusu olmuş durumda. Sitti sivri ne zaman başlıyor? Sitte-i sevür, Sitte sevir ne demek, anlamı nedir? Nisan ayı Öküz soğuğu ne zaman başlıyor? işte merak edilen konunun detayları sayfamızda yer almaktadır.

17.04.2022-16:01 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-16:01) Sitti sivri ne zaman başlıyor? Sitte-i sevür, Sitte sevir ne demek, anlamı nedir? Nisan ayı Öküz soğuğu ne zaman başlıyor?

Nisan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar arasında, fırtına çeşitlerinden biri olan Sitte-i Sevr soğuklarının hangi gün başlayacağı merak konusu oldu. Bu konu hakkında İnternet üzerinde bir çok araştırmalar yapılmaktadır. Bilmeyenler için Sitte-i Sevr 'in ne anlama geldiğini sizler için sayfamızda yer verdik.

Sitte sevir ne demek?

Sitte-i sevür, Sitte sevir ne demek, anlamı nedir? 

Nisan ayı sonlarına geldikçe vatandaşlarımız, boğanın 6 günü olarak tanınmış olan Sitte-i Sevr soğuklarını merak ederek araştırma yapmaya başlamış durumdalar.

Sitte-i Sevr Nisan aylarında yaşanmaya başlanan, soğuk günlere verilmiş olan bir isim olarak geçmektedir.Çoğunlukla bu soğuklar 6 gün sürmesiyle bilinmektedir. O yüzden bir diğer isim olarak'da Boğanın 6 günü olarak da anılmaktadır.

Halk takvimlerinde yer alan durum ise, Güneş'in sevr burcu, yani boğa burcunda olduğu Nisan ayında rüzgar,fırtınaların 6 gün boyunca devam etmesi olarak da kullanılır.

Sitte-i sevür, Sitte sevir ne demek, anlamı nedir?

Sitti sivri ne zaman başlıyor? Nisan ayı Öküz soğuğu ne zaman başlıyor?

6 sayısını ifade etmiş olan Sitte ile boğa burcu olarak anılan Sevr/sevir sözcüklerinin birleşmesiyle bir araya gelen Sitte-i Sevr zamanı, 21 Nisan ile 26 Nisan tarihleri zamanlarında yaşanmaktadır. Bu tarihler aralığında rüzgar, fırtına, ve beklenmedik hava şartları yaşanabilmektedir. Sitte-i Sevr eski zamanlarda çokça kullanılmaktaymış. Özellikle Anadolu'da yaşamış olan çiftçiler ''Sitte-i sevir, her saati bir devir'', denizciler ise ''Sitte-i sevür, kapıyı çevür'' sözcükleriyle halka uyarılarda bulunmuşlardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal