Macron'dan soykırım çıkışı: ''Bu konuyu politikacılar değil hukukçular nitelendirmelidir''

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Putin Ukrayna'da soykırım yapıyor mu? sorusu yöneltildi. Macron ise soruyu böyle yanıtladı...

17.04.2022-15:31 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-16:33) Macron'dan soykırım çıkışı: ''Bu konuyu politikacılar değil hukukçular nitelendirmelidir''

ABD başkanı Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'da soykırım yapmakla suçlaması sonucu başlayan tartışma hala devam ediyor. Araştırmayla ilgili yapılan ilk açıklama İngiltere Başbakanı Johnson'dan geldi. Biden'ın sözlerine tedbirli yaklaşan Johnson, yaşanan olayların soykırımdan hiç uzak görülmediğini ifade etti. 

Macron'a ''Soykırım'' sorusu

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a da ''soykırım'' ifadesinin onun tarafından neyi ifade ettiği soruldu. Macron, sadece bir mahkemenin ancak böyle bir tanımlama yapabileceğini söyledi. Soykırım ifadesinin tanımlamasını politikacıların yapamayacağını belirtti. 


Macron 1915'e yönelik ''soykırım'' ifadesini kullandı

Macron Ukrayna'da yaşananlara soykırım demeye çekinip, sözde Ermeni soykırımı iddialarına yönelik bambaşka bir tavır takınmıştı. 2019 yılında Fransa'da 24 Nisan'ı sözde ''Ermeni soykırımını anma günü'' olarak ilan etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal