Akdeniz, Ege ve Marmara’yı birbirine bağlayacak Denizli - Aydın Otoyolu inşası tüm hızıyla devam ediyor

Türkiye’nin ulaşımda önemli projelerinden biri olan Denizli - Aydın Otoyolu inşası tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti heyetiyle birlikte çalışmaları incelemeye giden Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, önemli açıklamalarda bulundu.

17.04.2022-15:33 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-15:38) Akdeniz, Ege ve Marmara’yı birbirine bağlayacak Denizli - Aydın Otoyolu inşası tüm hızıyla devam ediyor

Ülkemizin Ulaştırma ve Lojistik Master Planında yer alan Denizli – Aydınlı otoyolunun çalışmaları tam gaz devam ediyor. Ege bölgesinin en önemli projelerinden biri olan çalışmayı yerinde inceleyen Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, otoban inşasının yarıyı aşmış durumda olduğunu müjdeledi.

Aydın – Denizli Otoyolu çalışmaları devam ediyor

Ege’nin en prestijli projelerinden , 97 kilometresi Aydın'da ve 66 kilometresi ise Denizli'de olmak üzere toplam uzunluğu 163 kilometre olan Aydın - Denizli Otoyolunda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Temeli 2020 yılının kasım ayında atılan projenin Aydın ve Denizli illerinin, mevcut İzmir-Aydın Otoyolu ile İzmir Limanı'na ve yapımı tamamlanan İstanbul-İzmir Otoyolu ile Marmara Bölgesi'ne ve aynı şekilde Akdeniz'e bağlantıları yüksek standartlı, hızlı ve güvenli şekilde otoyol ile sağlanması hedefleniyor.

İzmir-Antalya arası 3 saate olacak

İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak olan projenin tahmini 2 yıl gibi bir sürede biteceği belirtildi. İzmir üzerinden başlayacak otoyolun, Aydın, Denizli ve Burdur illerinden Antalya'ya uzanacak. Bu durumun ise Ege ile Akdeniz turizmini güçlendireceği öngörülüyor. Merakla beklenen projenin tamamlanması ile İzmir ve Antalya arası 3 saatte düşecek 

İçlerinde AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, milletvekilleri Şahin Tin ve Nil Ö kike İl Başkanı Yücel Güngör'den oluşan heyet, çalışmaları yerinde inceledi. Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli, "Aydın-Denizli Otoyolunun tamamlanmasının ardından, 2035 yılı hedefleri içerisinde yer alan Denizli-Burdur-Antalya Otoyolunun tamamlanması ile birlikte kesintisiz bir şekilde Akdeniz'e otoyol bağlantısı sağlanacaktır. Otobanımızın 54 kilometrelik ana gövdesi, 12 kilometrelik ise bağlantı yolları var. Bu 54 kilometrelik kesiminde, 44 kilometrelik ana güzergahına girdik. 10 kilometrelik bir eksiğiniz kaldı. Aydın-Denizli sınırına 2 kilometre, Kumkısık bölgesine 2 kilometre ve Karakoca bölgesinde zemin ıslah yaptığımız 6 kilometrelik kesim var" dedi.

Aydın Denizli otoyolu

Gidiş geliş 6 şeritten oluşuyor

Ege bölgesi için oldukça önemli olan bu projenin toplamda 6 şerit olduğunu belirten Gönenli, "3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak planlanan projenin ana gövdesi üzerinde toplam 9 nokta ve 21 adet kavşaktan bağlantı sağlanmakta olup, kavşaklar ve bağlantı yolları; tarım arazileri, yerleşim yerleri ve sanayi bölgelerinin güncel ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edilmektedir. Projede bugüne kadar 28,7 milyon metreküp kazı, 24.6 milyon metreküp dolgu yapılmıştır. Toplam 455 menfezin 229'u tamamlanış, 68'inde çalışmalar devam etmektedir. Otoyoldaki toplam 80 altgeçitten 30'unun yapımı tamamlanmış, 21'inin imalatına devam edilmektedir. Toplam 100 köprüden 2 tanesinin betonarme imalatı tamamlanmış, 10 tanesinin yapım çalışmaları devam etmekte ve toplam 13 viyadüğün 8'inde de çalışmalara devam edilmektedir. Proje bünyesinde yapılacak 100 adet köprünün, 22'si dere köprüsü, 15'i altgeçit köprüsü, 32'si üstgeçit köprüsü, 22'si kavşak köprüsü, 9'u kanal köprüsü olup, toplam köprü boyu 3 bin 816,75 metredir. Yapılacak 13 viyadüğün toplam uzunluğu da 4 bin 95 metredir. 140 km'lik otoyolun yüzde 82'si olan 116 kilometresine girilmiş, bu oran otoyolun Denizli kesiminde yüzde 89 seviyesine ulaşmıştır. Projenin tahmini kamulaştırma maliyeti 1,1 milyar TL öngörülmekte olup, toplam 4 bin 998 adet parsel bulunmaktadır. Bu güne kadar 530 milyon 50 bin TL ödenerek 2 bin 857 parselde toplam 12 milyon 600 bin 929 metrekare alanda kamulaştırma işlemi yapılmıştır." Şeklinde konuştu. 

Otobanın inşası yarıyı aştı

Çalışmaların tam gaz devam ettiğini ve içinde bulunduğumuz yılı sonuna kadar hizmete geçilebileceğini belirten Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan da "Denizli'miz Türkiye'nin en çok ihracat yapan kentlerinden biri olarak ortaya çıkardığı katma değerden hamdolsun payını alıyor. 3 temmuz 2020 yılında ihalesi gerçekleştirilen ve 16 Kasım 2020 yılında temelini attığımız Aydın-Denizli otobanının yani 163 kilometrelik otoban inşaatının bugün hamdolsun gerçekleşme oranı itibarıyla yarıyı aşmış olduğunu yerinde bizzat görerek inceledik. Bugüne kadar 4 milyon metreküp yarma ve 38 milyon metreküp dolgu ile birlikte inşallah bu viyadükler bağlantı yolları ile beraber 2022 yılının sonunda artık otobanın yavaş yavaş hizmete alınması aşamasına geçmiş olacağız" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal