Yeni Zelanda Turu

Yüzüklerin Efendisi serisini izlerken gördüğümüz ormanların, platoların sahibi Orta Dünya toprakları: Yeni Zelanda… İşte, Yeni Zelanda turu rehberi...

08.07.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:15) Yeni Zelanda Turu

Yeni Zelanda deyince aklımıza ilk gelen, Yüzüklerin Efendisi oluyor. Çünkü Yeni Zelanda şehirlerden ziyade doğal alanlarıyla bilinen, meşhur olan bir adalar ülkesi. Biyolojik çeşitliliği, coğrafi çeşitliliği ile dünyada ender rastlanan ülkelerden birisi. Şelaleler, dağlar, volkanlar, falezler, okyanuslar ile iki adet büyük (Güney-Kuzey) ve küçük adalardan oluşuyor. Büyük adaların ikisi de içerisinde farklı doğal alanları barındırır. Yeni Zelanda turu yapacakların doğal alanlar için gitmeleri önerilir.

Nüfus

Yeni Zelanda nüfusunun çoğunluğu Avrupa’dan göç eden insanlardan oluşur. Resmi dilin İngilizce olduğu ülkede yerli halk Maoriler’in de sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. İkinci resmi dili de Maori’dir. Maori yerli halkı genelde köylerde yaşarken, Avrupa’dan göç eden halk, şehir merkezinde yoğunlukla yaşamaktadır.

Şehirler

Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’dur. Oldukça fazla rüzgar alan Wellington’a rüzgarlı şehir de denmektedir. Wellington insan yaşamı için biraz tehlikeli bir şehirdir. Şehirin tam ortasından büyük bir fay hattı geçmektedir. Ayrıca şehirde tsunami gibi doğal olaylar sıklıkla yaşanmaktadır. Dünyanın en rüzgarlı şehri olması sebebiyle hava genelde serindir. Hiçbir zaman yüksek sıcaklıklara çıkmaz.

Şehirde müzeler, sanat galerileri, film platoları bulunmaktadır. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit film serilerinin çekildiği Hobitton film seti burada bulunmaktadır. Ayrıca dünyanın en büyük ahşap binalarından birisi Arı Kovanı da bu şehirdedir.

En yüksek nüfuslu, en gelişmiş şehri Auckland’dır. Auckaland dünyanın en yaşanabilir şehirlerinde ilk sıralardadır. Şehir yat ve yelkenlileriyle meşhurdur. Her yıl şehirde yat ve yelken turnuvaları düzenlenir. Auckland’de modern mimari, gece hayatı, eğlence merkezleri oldukça gelişmiştir.
Diğer büyük şehirleri de Dunedin ve Chrichchurch’dur. Dunedin genç nüfusa sahiptir. Öğrencileri bünyesinde barındırır. Chrischurch ise parkları, yeşillikleri ve doğal güzellikleriyle meşhur bir şehirdir, şehir yeşilliklerin fazlalığı dolayısıyla “Bahçe Şehir- Garden City” adını almıştır.

Doğal Alanlar

Yeni Zelanda turu yapacaksanız harika manzaralarla karşılaşmaya hazır olmalısınız. Ülkenin her yeri inanılmaz fotografik manzaralara sahiptir. Bu sebepledir ki ülkede birçok film çekilmiş, film stüdyoları kurulmuştur.

Taupo Gölü/Huka Şelaleleri

Adanın kuzeyinde yer alan göl, adada bulunan en büyük tatlı su kaynağıdır. Taupo kasabasında bulunana göl oldukça güzel manzaralara sahip. Göle birkaç kilometre uzaklıkta da Huka Şelaleleri yer alıyor. Maori yerli halkının yaşadığı bölgede isterseniz turlara katılıp kültürleri tanıyabilir, isterseniz termal havuzlarda yüzebilir, isterseniz de macera sporlarına katılabilirsiniz.

Tongariro Dağı/Tongariro Ulusal parkı

Kuzey adada yer alan bu dağ, volkanik bir bölgenin tam ortasında yer alıyor. Volkanik bölgenin oluşturduğu turkuaz renkli krater gölleri de görülmeye değer. Yüzüklerin Efendisi çekimlerinde kullanılan bölgelerden biri olan Tongariro UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Waitomo

Waitomo oldukça ilginç manzaralara sahip bir kalker mağarası. Dünyada nadir bulunan bu mağara ülkenin en turistik bölgelerinden birisi olarak biliniyor.

Fiordland National Park

Fiordland oldukça geniş bir doğal bölge, dağların arasından geçen turkuaz gölüyle, vahşi yaşamıyla, trekking yollarıyla gezmesi oldukça zor olan bir bölge. Fakat bölgede gemi turları, yürüyüş turları düzenleniyor. Bunlara katılarak bölgeyi gezebiliyorsunuz. Yalnız gezmeniz vahşi doğası yüzünden tehlikeli olabilir.

Ülkenin tüm doğal güzellikleri, bölgeleri saymakla bitmez ülkenin tamamını gezmek, görmek isterseniz ortalama bir, bir buçuk ayınızı ayırmanız gerekmekte

Dikkat!

  1. Ülke oldukça değişken bir iklime sahip iklim değişikliklerine göz önüne almalısınız.
  2. Alerjik reaksiyonalara, hastalanma riskine karşı hazırlıklı olmalısınız.
  3. Doğal turalara katılacaksanız ekipmanlarınızı iyi kontrol etmelisiniz.
  4. Planlamanızı iyi yapmalısınız. (para, güzegah)
  5. Konaklama olanakları geniş. Ucuza getirmek isterseniz. Couchsurfing, Airbnb gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

Yüzüklerin Efendi serisini izleyip gidebilirsiniz. Platoları ziyaret etmeden dönmemelisiniz.
Avusturalya’ya giderseniz Yeni Zelanda turu es geçilmemeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal