Uruguay Gezilecek Yerler

Bir güney Amerika kenti olan Uruguay, Güney Atlantik Okyanusu’na olan kıyısıyla da ünlüdür. Arjantin ve Brezilya ile sınır komşusudur. İşte, Uruguay gezilecek yerler listesi...

07.07.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-17:45) Uruguay Gezilecek Yerler

Uruguay’da gezilecek yerler için heyecanlı olabilirsiniz ama ne zaman gideceğiniz önemli bir konudur. Uruguay’da yaz dönemi Aralık ayında başlar ve Marta kadar devam eder. Bu dönemler ülkede turistik ziyaretler artar. Bu aylar ülke özellikle plajları çok kalabalık olmaktadır. Ulaşım olarak Türkiye’den Uruguay’a direkt uçuş yoktur. Avrupa ülkeleri üzerinden ya da Latin Amerika ve Amerika üzerinden aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz. Ama burada da dikkat etmeniz gereken bir konu daha vardır. Aktarma yapacağınız ülkenin vize isteyip istemediğini araştırın. Latin Amerika aktarmalı uçuşlarda vize istemezken bazı Avrupa ülkelerinde ve Amerika aktarmalarında vize istenmektedir.

Ciudad Vieja (Eski Şehir): Başkent Montevideo’da bulunan Ciudad Vieja bölgesi, koloniyal döneminden kalma binalarıyla ilgi çekici bir görüntüye sahiptir. Uruguay’da gezilecek yerler arasında mutlaka gidip görmeniz gereken bir yerdir. İlginç kafe ve restoranlara sahip bölgede keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Vintage yapılarıyla dolu sokaklara çıkıp yürüyüş yapabilirsiniz.

Palacio Legislativo: Vittorio Meano ve Guetano Moretti adındaki İtalyan mimarlar tarafından tasarlanmıştır. 1904 yılında yapılan Palacio Legislativo (Parlamento Sarayı), Neo-klasik mimari yapısıyla ilgi odağıdır. Palacio Legislativo, Bağımsızlık İlanı’nın 100. Yılını kutlamak için 1925 yılında kullanıma açılmıştır.

Mercado del Puerto: Başkent Montevideo’da bulunan en popüler turistik alanlardan biridir. Liman Pazarı diyebileceğimiz bu durakta çeşitli tatları deneyebilir ve şehrin kültürüyle ilgili bilgiler edinebilirsiniz. Yerel kültürün en yoğun yaşandığı alanlardan biridir.

Casapueblo: Uruguaylı bir mimar tarafından tasarlanan otel, Punta Ballena bölgesinde bulunmaktadır. İlk başta bir yazlık ve atölye olarak düşünülse de daha sonra şimdiki halini almıştır. 1960 yılında açılan binanın yapımı tam 36 yıl sürmüştür. İçerisinde müze, sanat galerisi, otel ve kafe bulunduran otelin otantik yapısı ve sahip olduğu okyanus manzarası dikkat çekici özelliklerinden biridir.

Solis Tiyatrosu: Başkent Montevideo’da bulunmaktadır. 1856 yılında inşa edilmiştir. Kentin en eski tarihi yapılarından biridir. Kolay ulaşabileceğiniz Solis Tiyatro’su kentin en işlek bölgelerinden birinde bulunmakta ve tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Rio Negro: 750 km boyunca akan Rio Negro, Uruguay’ın sahip olduğu en önemli akarsuyudur. Balıkçılık yapmak isteyenler için mükemmel bir tercih olan Rio Negro, sahip olduğu balık çeşitliliğiyle de ünlüdür. Sakin ve huzurlu bir zaman dilimi yaşayabileceğiniz bu yer, Uruguay’da gezilecek yerler arasında mutlaka uğranılması gereken yerlerden biridir.

Festivaller

Fiesta de la Patria Gaucha Festivali: Martın ilk haftası düzenlenen ve 5 gün boyunca süren festivaldir. Uruguay’da düzenlenen en büyük ve en çok önem verilen festivallerden biridir. Festival sırasında bonfile ve barbekü gibi tatlar da servis edilmektedir. Festival boyunca danslar ve susmayan bir müzik ile doya doya eğlenebilirsiniz.

Ulusal Miras Günü: Eylül ayının son haftası düzenlenen bugünde ülkedeki bütün müzeleri ve tarihi mekanları ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal