Ürdün Turu

Ürdün, Ortadoğu’da yer Arap ülkelerinden bir tanesidir. Arap dünyası ile İsrail’i ayıran çizgide bulunmaktadır. Bölgedeki beki de güvenli Arap ülkesidir. İşte, Ürdün turu rehberi...

07.07.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-17:48) Ürdün Turu

Hatta yer yer Türkiye’den daha güvenli denilebilir.
Zamanında Osmanlı toprağı olan Ürdün, daha sonra Ürdün Krallığı’na geçiş yapar. Şimdilerde hala krallık olsa da demokratik anlamda oldukça gelişmiş liberal bir ülkedir. Kadınlara ifade özgürlüğü olan ülke tarihi ve doğal açıdan görülmeye değer ülkeler arasında yer alır.

Ürdün Gezilecek Yerler

Amman

Ürdün’ün başkenti Amman en gelişmiş Arap şehirlerinden bir tanesidir. En kalabalık nüfusa sahip başkent, oldukça gelişmiş, modern bir yapıya sahiptir. Labirent görünümlü taş evlerden oluşan kentte Roma Tiyatrosu, Amman Kalesi; Arkeoloji Müzesi görülmesi gerekenler arasında, ayrıca diğer bölgelere gidebilmek için uçakla buraya gelebilirsiniz.

Jerash Antik Kenti

Roma’dan kalan bu antik kent, gayet iyi durumda ayakta kalmasıyla şaşırtıcı özelliktedir. Roma tarihine meraklılar için görülebilir.

Bethany

Ürdün Nehri kıyısında yer alan UNESCO Miras Listesi’ne alınmış bir vaftiz alanı. Hz. İsa’nın Vaftiz edildiği yer olarak sayıldığı için Hristiyanlar tarafından oldukça önem veriliyor. Bölgede manastır, kilise ve yaşam alanlarından kalan tarihi kalıntılar da bulunuyor. Bölge aynı zamanda hac alanı ilan edildiği için Hristiyanların ziyaretine uğruyor.

Wadi Mujib

Büyük Kanyon’a benzeyen yapısıyla inanılmaz bir biyo çeşitliliğe sahip bölge, UNESCO tarafından biyolojik rezerv ilan ediliyor ve koruma altına alınıyor.

Bölge doğa sporlarına imkan verdiği için turistler tarafından tercih ediliyor. Yürüyüş ve tırmanma imkanları bulunuyor. Vadide trekkinge katılmak isterseniz çeşitli turlar düzenleniyor, zorluk derecesine göre turlara katılabiliyorsunuz.

Wadi Dana

Ürdün’ün en büyük ikinci biyolojik rezervi olan Wadi Dana, birçok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Vadide yürüyüş turlarına katılabiliyorsunuz ayrıca vadide çadır kurarak kamp yapabiliyorsunuz. Wadi Dana inanılmaz manzara sahip olması dolayısıyla ve bedava konaklama imkanlarıyla sırt çantalı gezginler tarafından tercih ediliyor.

Petra Antik Kenti

Ürdün Turu yapanların ilk uğrak yeri Petra Antik Kenti oluyor. Ülkenin sembollerinden birisi olan Petra Antik Kenti, Nebati Uygarlığı döneminden kalma, elle oyularak yapılmış bir antik kent filmlere plato olacak ihtişamda ve güzellikte. Haftada üç gün Petra Night denen etkinlikler düzenleniyor, Petra Night günlerine denk getirmeniz yapıyı mumlarla aydınlanan bir biçimde görmenizi sağlıyor. İnanılmaz mistik bir atmosfer oluşturan bu etkinnlik artık bir ritüel haline gelmiş durumda.

Wadi Rum

Ülkenin en çok turist çeken bölgelerinden birisi de Wadi Rum’dur. Kızıl yer şekilleriyle Mars temalı birçok filme set olmuş bir yer. Wadi Rum insanlık tarihinin başından beri insan izlerine rastlanan bir bölge bu sebeple UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.
Bölge oldukça geniş bir alanda kurulu dilerseniz yürüyerek, dilerseniz de araçlarla gezebiliyorsunuz.

Konaklama

Ürdün’de konaklamak için Amman otellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca vadilerde de konaklama imkanları ya da çadır kurma şansınız var.

Ulaşım

Amman’a Türkiye’den uçak ile ulaşabiliyorsunuz. Ürdün içerisinde seyahat etmek için araba kiralamanızı öneririz. Çünkü gitmek istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşım bulamayabilirsiniz.

İklim

Ürdün oldukça sıcak bir ülke gideceklerin bunu göz önüne almalarını öneririz. Fakat bazı bölgeleri çöl iklimin yakın olduğu için geceleri hava soğuyabiliyor. Yaz aylarını tercih etmemenizi öneririz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal