Tazmanya Turu

Çizgi filmlerden tanıdığımız tazmanya canavarına ismini veren Tazmanya, Avusturalya’nın güneyinde yer alan bir eyaletidir. İşte, Tazmanya turu rehberi...

07.07.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-17:19) Tazmanya Turu

Küçük bir ada olan Tazmanya adını Hollandalı deniz Abel Tazman’dan alıyor. Ada doğal güzellikleri, biyolojik çeşitliliği, temiz havasıyla ünlü. Hatta ada dünyanın en temiz havaya sahip şehri olan Hobart’a sahip. Hobart aynı zamanda Tazmanya eyaletinin başkenti ve en gelişmiş bölgesi. Nüfusunu, Tazmanya yerli halkı ve Avusturalyalılar oluşturuyor. Tazmanya’nın bir kısmına vahşi doğa hakim, o kısımlara giriş yapmak tehlikeli olduğu için insan yaşamına ve geziye müsait kısımları inceleyeceğiz.

Gezilebilecek Yerler

Freycinet National Park

Freycinet National Park, başkent Hobart’ta yer alan büyük bir ulusal park. Parkın içerisinde birçok bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Park vahşi bir parktan ziyade insanların ziyaret etmesi için kurulmuş bir park, halkın çoğunluğu bu parka gelerek vakit geçiriyor, köpeklerini gezdiriyor.
Park her ne kadar Hobart sınırları içerisinde yer alsa da şehir merkezine epey uzak, bu sebeple yürüyerek gitmek pek mümkün değil, genelde araba ile ulaşım sağlanıyor. Parkın girişinde bir otopark bulunuyor, parkın doğal yapısının bozulmaması açısından içeriye motorlu taşıtlarla giriş yasak yalnızca yürüyerek giriş yapılabiliyor.

Doğal parkın içerisinde dünyanın en güzel plajları listesinde yer alan Wineglass Bay adlı plaj yer alıyor. Plaja arabayla çıkmak mümkün değil, yaklaşık 3 kilometrelik bir tırmanış sonucu plaja ulaşılabiliyor. Tırmanış sonucu inanılmaz bir manzaraya sahip plaja ulaşılıyor.

Mount Field National Park

Hobart sınırları içerisindeki bu park oldukça büyük bir yüzölçümüne bitki ve hayvan çeşitliliğine sahip. Hobart’ a yürüme mesafesindeki bu parkın içerisine araçla girmeniz yasak çünkü parkın içerisinde Tazmanya canavarı gibi bir sürü canlı çeşidi yaşıyor.
Parkın içerisinde uzun yapraklı ağaçlar, şelaleler, göletler, nehirler yer alıyor. İçerisine insanların rahatlıkla gezebilmesi için yürüyüş parkuru yapılmış. Yürüyüş parkuru oldukça uzun tamamımı bir günde bitirebilmeniz mümkün değil fakat tamamını gezmek istiyorsanız birkaç gününüzü ayırabilirsiniz.

Tazmanya Plajları

Tazmanya plajlarıyla oldukça ünlü bir ada, insan nüfusunun az olduğu adada uçtan uca bir sürü tertemiz deniz, kumsal görebilmeniz mümkün. Bir kısmında denize girebilirken bazılarında denize girmek tehlikeli çünkü adanın okyanusun ortasında olduğu için çeşitli deniz canlıları yer alıyor. Denizaltı yaşamı çeşitli olduğu için bazı bölgelerde dalış yapabiliyorsunuz. Tazmanya’daki plajların çoğu dünyadaki en temiz plajlar listesinde yer alıyor.

Hobart Şehir Merkezi

Hobart şehir merkezinde çeşitli sergi alanları, müzeler bulunuyor. Şehrin en önemli etkinliğiyse her hafta sonu düzenlenen Salamanca Market. Salamanca Market aslında çok geniş bir alana kurulan bir açık pazar. Pazarın içerisinde her ürünü bulabilmeniz mümkün, el yapımı eşyalardan, yiyecek içeceğe kadar her şey bu pazarın içerisinde. Pazar oldukça kalabalık oluyor, insanlar müze gezer gibi bu pazarı her hafta sonu geziyor ve alışveriş yapıyor.

Hobart yeşilin ve kentin bir arada bulunduğu, güzel plajlara ve temiz havaya sahip bir şehir. Dolayısıyla hem kent merkezinde vakit geçirebilir hem de doğal güzelliklerin, plajların tadını çıkarabilirsiniz.

Tazmanya Turu yapacaksanız değişken iklim koşullarına ayak uydurmalısınız. Kalacak yer konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum, genelde yerel yemekler tüketilen Tazmanya’da birçok restoran ve market bulabilmek mümkün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal