Portekiz Müzeleri

Avrupa’nın güneybatısında yer alan Portekiz, coğrafi olarak Avrupanın en küçük ülkelerinden biridir. Başkenti Lizbon’dur ve ülkede Portekizce konuşulmaktadır. Turistik yerler olarak, Lizbon en başta yer alır. Şehir de gezerken tam bir Avrupa şehrini ve mimarisini gezdiğinizi fark etmeniz muhtemeldir.

08.07.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:43) Portekiz Müzeleri

Portekiz gezinize renk katacak diğer yerler arasında da porto, algarve şehirleri sayılabilir. Algarve şehri denize kıyısı olan bir yerdir ve mutlaka denize girilip plajında güneşlenebilirsiniz. Bunlara ek olarak Sintra, Madeira, Funchal, Lagos, Albufeira, Faro, Coimbra, Obidos sayılabilir.

Ülkede Gezilecek Müzeler

Calouste Gulbenkian Müzesi; 1969 yılında açılmış ve başkenti lizbon’da bulunan ve içerisinde antik sanat galerisi bulunan müzedir. İş adamı, Calouste Gulbenkian tarafından inşa ettirilip müze haline getirilmiştir.

Fc Porto Müzesi; Portekiz’in porto şehrinde bulunur.

Ulusal Dos Coches Müzesi; Portekizin başkenti Lizbon’da bulunmaktadır ve içerisinde dünyada ki en geniş kraliyet at arabaları koleksiyonu bulunmaktadır.

Cella Vinaria Antik Müzesi; Mükemmel bir yapısı olan müze, içerisinde ki ışıklandırmalar ile ziyaretçilerini beklemektedir.

Aljube Resistencia Müzesi; Portekizin Lizbon kentinde bulunur ve eski bir hapishane sonraları müze olarak günümüzde sergilenmiştir.

3D Eğlenceli Sanat Merkezi; özellikle çocuklar için eğlenceli gösterimlerin olduğu müze fantastik figürler ile görülmeye değer.

Diğer gidilebilecek Portekiz Müzeleri; Gulbenkian sanat müzesi, Medeiros Almeida Müzesi, Ulusal Çini müzesi, Aliance underground müzesi, Barardo modern çağdaş müzesi, Grao vasco müzesi, A cerca müzsesi, Dekorativas portuguesas müzesi, Museu de Lamego, Relicious sanat galerisi, Manor estate of the crosses müzesi, Modern koleksiyon müzesi, Servalles, Sanat ve teknoloji müzesi, Leiria müzesi, Artes de sintra müzesi, Ceramica müzesi, Neo realismo müzesi  ziyaretçilerini beklemektedir.

Oldukça fazla müzesi olan  Portekiz, mimariye, sanata, eski yapılarına epey değer vermektedir. Bu müzelerin çoğunluğu giriş ücreti vermeden gezebileceğiniz müzelerdir. Özellikle Lizbon şehrinde bunu görmek mümkün, latin havası esinlendirilmiş şehirde sarı tarmvaylar göreceğiniz Avrupa’nın en batısında bulunan şehir özelliği ülkenin rengidir. En çok gidilen turistik yerlerin başında Porto ve Lizbon gelmektedir ama şehir hayatını sevenler için Lizbon, porto şehrini sollayacaktır.

Müzelerinde eskiye dayalı eserlerinin olması, devasa kütüphanelerinin olması, eskiyi yeniye uyarlamadan mimarisini bozmadan ziyaretçilerine açan Portekiz müzeleri, Avrupa’nın en çok müzesi olan Ülkelerinden biri konumundadır. Müze gezerken hediyelik eşya almak isterseniz Lillie seramik müzesi size göre olacaktır. İçerisinde çömleklerden yapılmış koleksiyonlar, boya işlemeleri, eğlence aktiviteleri, oyunlar bolca bulabilir ve sanat galerisini gezebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal