Pakistan Ziyaret Edilecek Yerler

Pakistan, Güney Asya’da yer almaktadır. Tarihi ve kültürel açıdan, Hindistan, Afganistan ve İran etkileşiminde zengin bir özelliğe sahiptir. Çok kalabalık bir nüfusa sahiptir. Nüfusu 194 milyon kişinin üzerindedir. Pakistan ziyaret edilecek yerler nerelerdir? Pakistan ziyaret edilecek yerler.

13.06.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:47) Pakistan Ziyaret Edilecek Yerler

Pakistan, Güney Asya’da yer almaktadır.  Tarihi ve kültürel açıdan, Hindistan, Afganistan ve İran etkileşiminde zengin bir özelliğe sahiptir. Çok kalabalık bir nüfusa sahiptir.  Nüfusu 194 milyon kişinin üzerindedir.

Pakistan ziyaret edilecek yerler nerelerdir? Pakistan ziyaret edilecek yerler konusuna bu yazıda cevap verilmeye çalışılacaktır.

Pakistan’da ziyaret edilebilecek pek çok tarihi, kültürel, doğal güzelliklerin olduğu yerler vardır. Bunlar:

LAHOR KALESİ

Lahor Kalesi, Lahor şehrinde bulunur. Babür İmparatorluğu döneminde inşa edilen Eski Babür mimarisi özelliklerini gösterir. Ülkenin tarihi ve mimari dokusunu gösteren bir özelliği vardır. Halk tarafından eski kale olarak da bilinir. 1981 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir. Kale, 1566 yılında inşa edilmiştir. Kalenin içinde 21 anıt ve 2 müze yer almaktadır.

SHEES MAHAL ANITI

Shees Mahal Anıtı, Lahor Kalesi’ni nu oluşturan 21 anıttan biridir.  Shess Mahal Anıtı, Seesh Mahal olarak da bilinmektedir. Bu anıt, kalenin tepesinde yer almakta ve mücevher olarak nitelendirilmektedir.  Anıt, imparatorluk ailesi ve yardımcıları için kullanılmıştır. Shees Mahal Anıtı, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almaktadır

ŞALEMAR BAHÇELERİ

Şalemar Bahçeleri, Lahor Kalesi gibi tarihi yapıları içinde barındıran alandır. 1637 yılında İmparator Şah Cihan tarafından bu bahçe tamamlanmıştır. Babür tarzında tasarlanan bir bahçe kompleksidir. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almaktadır. Pers cennet bahçesi olarak tasarlanmıştır.  Babür imparatorluğu’nun sanat ve estetik anlayışının görkeminin en güzel örneğidir.

Shalimar Bahçeleri, eşsiz güzellikleri, ağaçları, havuzları, yapıları ve dinlenme alanıyla oldukça iyi tasarlanmıştır. 

BADSHAHİ CAMİİ

Badshahi Camii, 17. Yüzyılda Babür İmparatoru Ebul Muzaffer Muhyidden Muhammed tarafından inşa ettirilmiştir. Ülkenin en önemli dini mekanlarından biridir. Badshahi camii, farklı mimari yapılara sahip camilerin içinde yer alır.

Büyük görkenli bir tarihi yapıdır.  Asya kıtasının en büyük camilerinden biridir. Badshahi Camii, Pakistan’ın Lahor eyaletinde bulunmaktadır.  Badshahi Camii, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği, ülkenin en çok turist gelen yapılarındandır.

GÖL SAİFUL MULUK

Göl Siful Mulut, Pakistan’ın güneyinde Kağan Vadisi’ içinde yer alır.  Dünyanın en yüksek göllerinden birisidir.  Göl Saiful Muluk, harika doğası, dinginliğiyle mutluluk veren bir özelliğe sahiptir.

FAİSAL CAMİİ

Faisal Camii, İslamabad şehrinin biraz dışında devasa farklı ve güzel minareli olan bir camidir. Faisal Camii, dünyanın en büyük en estetik camilerinden biridir. Bu cami, 1986 yılında tamanlanmıştır. Vedat Dalokay tarafından tasarlanan bu cami, Çağdaş İslami mimarinin özeliklerindendir.

PAKİSTAN KULESİ

Pakistan Kulesi, 1960 yılında inşa edilmiştir.  Ülkenin bağımsızlığı ve Müslümanlığın sembolüdür. Pakistan Kulesi, İslam ve Moğol mimari özelliklerinin sentezinden tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

MOHENCO-DARO ANTİK KENTİ

M.Ö 2500 yılında inşa edilmiştir. Pakistan’ın en eski noktalarından ve en iyi yerleşim yerinde inşa edilmiştir. Dünyanın en eski uygarlıkları arasında yer almıştır. M.Ö. 19. Yüzyılda terk edilmiş, bu tarihi yapı, günümüze kadar gelmiştir. UNESCO tarafından Mohenco-daro Antik Kenti, karoma altına alınmıştır.

MARGALLA TEPELERİ

Marballa Tepeleri, İslamabad çevresinde, kentin gürültüsünden uzak, huzur bulunabilir doğal, yeşil ağaçlarla çevrili bir tepedir. Maballa çevresinde, akan nehirler, şelaleler insana muhteşem bir doğada yaşamın huzurunu veriyor.

PAKİSTAN ANITI

Pakistan Anıtı, Pakistan’ın ulusal birliğini simgelemektedir. 2002 yılında yapılmıştır.  Anıtta simge olarak: Balochistan, Khyber-Pakhtunkhwa, Pencap ve Sindh gibi ülkenin 4 bölgesini göstermektedir. Bu yapının bulunduğu yerde İslamabad Şehri, kuş bakışı görülebilmektedir.

LOK VİRSA MÜZESİ

Lok Virsa Müzesi, İslamabad kendinde yer alan ülkenin her tarafındaki getirilen yerel kültürel yaşam tarzları, sanatları vs. gibi birçok tarihi kültürel yapıyı yansıtan bir müzedir.  Heykeller, seramik işlemeler, resimler, müzik, tekstil gibi pek çok koleksiyon bulunmaktadır. Lok Virsa Müzesi’nin geleneksel mimarisi de çok özel ve estetik bir yapıya sahiptir.

Pakistan ziyaret edilebilecek yerler hakkında bilgi verilmeye çalışıldı. Pakistan, dünyada pek bilinmeyen tarihi özellikleriyle mutlaka görülmeye değer bir ülkedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal