Lesotho Nereye Gidilmeli?

Güney Afrika'nın kalbinde İsviçre’yi andıran Lesoto, 'Gökyüzündeki Krallık'tır. Bu küçük karayla çevrili ülke, muhteşem dağ manzarası, yürüyüş olanakları ve vahşi yaşam tespitleri için cep boyutunda bir paket sunmaktadır.

08.07.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:31) Lesotho Nereye Gidilmeli?

Lesotho'nun dağlık topografyası sadece ülkenin eşsiz unvanına kredi vermekle kalmıyor, aynı zamanda sahneyi açık hava macerasına çevirmek için mükemmel bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Lesotho, rekoru tamamen 1000m yükseklikte yer alan tek ülke olarak kayıtlıdır.

Ayrıca Güney Afrika'da en yüksek zirveye ve her ikisi de deniz seviyesinden 3482 m yükseklikte Afrika'daki en yüksek rakıma sahiptir.

Midilli Trekking İN Lesotho

Ünlü Basotho midilli üzerinde trekking dünya standartlarında Lesoto’yu ziyaret eden birçok turist tarafından popülerdir. Treks sizi Basotho halkını keşfedeceğiniz yüksek ve alçak arazilerin bozulmamış dağ sıralarına gitmeniz gerekir. Birçoğu hala geleneksel olarak basit taş ve saz kulübelerinde yaşıyor. Yürüyüşleri iki saatten bir haftaya kadar planlayıp yapabilirsiniz.

Doğa Yürüyüşü

Lesotho da bir yürüyüşçü cenneti. Dağlık, engebeli ve inanılmaz derecede doğal olan Lesotho, hayranlık uyandıran güzelliğin yeridir.

Hemen hemen her yerde yürüyüş yapabilir veya kamp kurabilirsiniz, ancak çeşitli milli parklardan ve doğa rezervlerinden yararlanın;

  • Sehlabathebe Ulusal Parkı
  • Ts'ehlanyane Ulusal Parkı
  • Bokong Doğa Koruma Alanı
  • Hatta Sani Geçidi.

Hem hevesli hem de daha az deneyimli uzun yürüyüşe çıkan kimse için birçok harika yürüyüş parkuru bulacaksınız.

Lesotho'da Kayak

Lesotho'da kayak yapmak, bu kara ile çevrili ülkeyi ziyaret etmenin başka bir nedenidir. Haziran-Ağustos aylarında Lesoto'un yüksek sıcaklıklarından en iyi şekilde yararlanmak için en uygun zamandır. Kayak pistleri, Oxbow bölgesindeki Maluti dağlarında yüksek olan Leserho'nun başkenti Maseru'ya sadece 3 saat uzaklıktadır. Afrika'daki sadece iki tesisten biri olan Mahlesela Tepesi, Afrika'nın en uzun 2km’lik alanıdır.

Abseil Maletsunyane Şelaleleri

Maletsunyane Falls ayrıca dünyanın en yüksek ticari abseil noktası için Guinness Dünya Rekoruna sahiptir. 204 metrelik muhteşem yer, dünyanın dört bir yanından göz kamaştırıcılığı ile görenleri cezbetmektedir.

İster adrenalin yaşamak, ister sadece bu doğal harikayı hayranlıkla görmek için Lesotho'yu ziyaret ediyor olun ve Maletsunyane Şelalelerini görmeden dönmeyin.

Katse Barajı ve Mohale Barajı

Maluti Dağları'ndaki yüksek Katse Barajı, Lesotho Highlands Su Projesi kapsamında inşa edilmiştir. Bu Afrika'da en büyük ikinci barajdır. Mohale Barajı, 145 milyonluk Lesotho’nun ikinci büyük ve Afrika'da en yüksek beton suratlı kaya dolgulu barajıdır. Bu barajı inşa etmek için bütün bir dağ yok edilmiş ve yerine baraj inşa edilmiştir.

Lesotho’da gezilecek en iyi yerler ünvanına sahip bu yerleri görmeden gezinizi tamamlamak istemeyeceksiniz. Maseru'dan Günübirlik Geziler; Lesotho'nun temel deneyimlerinin birçoğu başkent Maseru'dan bir günlük gezi olarak yapılabilir. Günlük geziler, sayısız ilgi alanına kolayca hitap edebilmek için özenle hazırlanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal