Kongo Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli?

Vahşi yaşamdan plajlara, egzotik yerlerden volkanlara kadar kıtada hepsi var. Kongo ülkesinin sahip olduğu biyolojik çeşitlilikle birlikte her geçen gün, Afrika'nın yakında dünyadaki eko-turizm için sıcak bir nokta olacağından emin olabiliriz. Kongo aşağıdaki popülasyona göre düzenlenip gezilebilir.

08.07.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-11:12) Kongo Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli?

Brazzaville, Kongo Cumhuriyeti'nin en büyük ve başkentidir. Brazzaville, tüm turistlerin Kongo Cumhuriyeti ülkesini keşfetmeye devam edebilecekleri önemli bir noktadır. Pazarların ve diğer metropol tesislerin ana merkezi olan Brazzaville, kendi başına da önemli bir turistik yerdir. Görkemli Kongo nehri kıyısında yer alan otel, Kongo'nun en kalabalık şehirlerinden biridir.

Odzala Ulusal Parkı

Burası aday gösterilen UNESCO dünya mirası alanlarından biridir ve aynı zamanda önemli bir kuş alanıdır. Afrika'daki diğer milli parklar arasında, Orta Afrika'nın bir bütün olarak biyolojik çeşitlilik açısından sunabileceği çok şey var. Bu özellikle Odzala Milli Parkı için geçerlidir. Çok çeşitli kuşlara ve goriller, filler, antilop, sırtlanlar, manda ve timsahlar gibi hayvan türlerine ev sahipliği yapar. Yetkililer ayrıca park çevresinde tur yapmak için safariler düzenliyor. Yaban hayatı sevenler için diğer popüler aktiviteler kamplar ve orman yürüyüşleri.

Pointe Noire

Brazzaville'den sonraki Pointe Noire, Kongo'daki bir sonraki en büyük şehirdir. Petrol endüstrisine ev sahipliği yaptığı için Kongo'nun finansal merkezi de güvenle adlandırılabilir. Aynı zamanda Kongo liman kentidir. Pointe noire, vahşi yaşamı ve plajları aynı anda hizmete. Cote Sauvage, Pointe Noire'nin en iyi plajı olarak kabul edilir.

Dolisie

Burası Kongo'nun üçüncü büyük şehridir ve Kongo için de önemli bir ticaret merkezi olarak kabul edilmektedir. Fransız sömürge geçmişlerinden birini hatırlatan yollar ve binalar dışında şehir hakkında olağanüstü bir şey yoktur.

Loufoulakari Şelalesi ve Bela Şelalesi

Brazzaville'in güneybatısında yer alan bu şelaleler, bu alanlara ayıracak vakti olanlar tarafından ziyaret edilebilir. Bir kez son derece popüler siteler, aslında tek turistik yerler, bu noktalar artık pek gün ışığına çıkamamaktadır, ancak isteğe göre bir gün içinde gezilip görülebilir.

Ouesso

Ouesso, Kongo'da başka yerler görmek isteyenler için mükemmel bir yerdir. Yer, antik tarihini hatırlatıyor. Bir turist bu kasabadan biraz daha uzakta yaşayan cüce insanları ve kabile halkını kontrol etmeye de gidebilir.

Lefini Faunal Koruma Alanı

Bu rezerv esas olarak nesli tükenmekte olan batı goril türlerinin korunması için Brazzaville yakınlarında bulunmaktadır. Hala popüler bir yer değil, ancak zamanla turistler için popüler bölgelerden biri haline geleceği planlanmaktadır.

Kongo Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli; Diosso Boğazı, popüler olarak 'Kongo Büyük Kanyonu' olarak adlandırılan yer, Pointe Noire'ye birkaç kilometre uzaklıktadır. Yeşilliklerin arasında, vadinin bu kaba kenarlı arazisi, erozyon nedeniyle tüm kırmızı tozlu arazileriyle fantastik bir görünüm sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal