Kırgızistan Turu

Kırgızistan turu hakkında bilmeniz gerekenler şunlardır; Kırgızistan bir Orta Asya ülkesidir. Kuzeyinde Kazakistan, doğu ve güneyde Çin, güney ve batıda Tacikistan ve Özbekistan ile sınırlıdır. Başkenti Bishkek’dir. Kar ve buz, Kırgızistan'ın yüksek sıradağlarının tepelerini sürekli olarak kaplamaktadır.

22.06.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:54) Kırgızistan Turu

Kırgızistan, Müslüman ve Türk insanlardan oluşmaktadır.

Kırgızistan turunda gezilecek tarihi yerler şunlardır;

-Burana Kulesi, Issyk kul gölü (sıcak göl), Oş, Tepe Lenin, Altyn Arashan Kaplıcaları, Jeti-Oğuz, Kol-Tor gölü, Nikolai Müzesi, Petroglypsh Müzesi, Tarih Müzesi, Aaly Tokombaev House Müzesi, Manas Müzesi

Kırgızistan turunda görmeniz gereken en popüler yerler şunlardır;

Bişkek

Bişkek, Kırgızistan'ın başkentidir. Geleneksel Orta Asya yemeklerinden uluslararası mutfağa ve fast food'a kadar her şeyi içeren çeşitli yemek mekanlarına sahiptir. Kırgızistan turunuza Bişkek’i eklemeyi unutmayın.

Ala Archa Ulusal Parkı

Bişkek'in banliyölerinden sadece yarım saat uzaklıkta muhteşem bir dağ milli parkı vardır.

Şarkı Kul

Song Kol Gölü, sadece haziran-eylül ayları arasında ulaşılabilen geniş bir yaz merasıdır.

Tasha Rabat

Tash Rabat tarihi bir taş kervansaraydır. Bunlar antik İpek Yolu üzerindeki tüccarlar ve karavanları tarafından kullanılan yerlerdi. Orta Asya'daki bu tür yerlerin en iyi korunmuş yerlerinden biridir. Yakındaki yurtlarda uyuyabilir veya ata binebilirsiniz. Başlangıçta bir Nestorian manastırı olarak inşa edilmiş ve daha sonra bir kervansaray haline getirilmiştir.

Osh, 2000 yılında 3000.yılını kutlayan Kırgızistan'ın en eski şehridir. Verimli Ferghana Vadisi'nin kalbinde yer alır. Şehrin merkezi Süleyman-Too tarafından işgal edilmiştir. Bu, binlerce yıldır sürekli ibadet edilen kutsal bir dağ’dır. Bu uygulamanın sağlıklı çocukları doğurma şansını artıracağına inanarak kadınların taştan aşağı kaydıklarını göreceksiniz.

Dubovyi Parkı

Bu küçük parkta, Kırgızistan turunuzda incelemek için birçok heykel ve sanat eserine sahip olduğunu göreceksiniz. Ağaçlarla kaplı çeşitli parklar ve sokaklar, sıcaklıkların 40 ° C'ye ulaştığı yaz aylarında bile şehri yürüyerek keşfetmeyi keyifli hale getirir.

Zafer Meydanı

Yarım yurt yapısı ve bir kadın heykeli bulunan Zafer Meydanı, yeni evliler için önemli bir durak noktasıdır. Yüksek alevlerin içine çiçek yerleştirmek ve II.Dünya Savaşı'nda savaşanlara haraç ödemek gelenekseldir.

Oş Çarşısı

Bişkek'teyken, Kalpak şapkadan bir torba taze meyveye kadar her şeyi satın alabileceğiniz Kırgızistan turunuzda Oş Çarşısı'nda alışveriş yapma fırsatını kaçırmayın.

Bişkek’te Alışveriş

Kırgızistan turunuzda, Bişkek'te alışveriş, Orta Asya'daki en cazip eğlence anlayışlarından biri olabilir. Çoğu hediyelik eşya diğer Orta Asya ülkelerine kıyasla el yapımı ve ucuzdur.

Kırgızistan’ın Meşhur Yemekleri

Kırgızistan gezinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetler;

Oromo: İnce kesilmiş et, yağ parçaları, havuç, soğan, patates veya balkabağı gibi başka bir şeyle doldurulmuş hamur katmanları olarak ortaya çıkar.

Besh Barmak: Göçebeler tarafından yenen en geleneksel Kırgız yemeğidir. Tıraşlı kuzu alıp buharda pişirilmiş erişte ve bir et suyu / sos ile servis edilen soğan yığını üzerine dökülür.

Gulchitai ve Kazy Karta: At eti yemekleri.

Monty: Genellikle buharda pişirilen et, soğan ve yağla doldurulmuş köfteler.

Lagman: Et suyunda servis edilen et, sebze ve eriştelerdir.

Ashlyam Fu: Et, sebze ve eriştelerden oluşan soğuk, baharatlı bir çorbadır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal