İskenderiye Görmeniz Gereken Yerler

İskenderiye, Mısır’ın Akdeniz kıyısında bulunmaktadır. Mısır'ın en büyük ikinci şehri ve en kalabalık nüfusa sahip olan şehirlerinden bir tanesidir. Mısır'ın ana limanı ve önemli bir sanayi bölgesi alma niteliklerine sahiptir.

22.06.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:52) İskenderiye Görmeniz Gereken Yerler

İskenderiye Büyük İskender tarafından Mısır'da bir Yunan kültür merkezi oluşturmak için M.Ö. 332 yılında kurulmuştur. 1516 yılında Mısır seferi sırasında Yavuz Sultan Selim tarafından fethedilerek Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Tarihsel anlam mı önemli gelişmelere ev sahipliği yapmış olan İskenderiye’de görmeniz gereken yerler bulunuyor. Biz de bu yazımızla görülmesi gereken yerler hakkında bilgi vererek size ziyaretiniz esnasında kolaylık sağlamak istedik. Hadi gelin birlikte İskenderiye’de görülmesi gereken yerlere bir bakalım.

Mustafa Kemal Mezarlığı

Mustafa Kemal mezarlığı, Mısır’ın en önemli siyasi simgelerinden bir tanesi olma özelliğine sahiptir. Tarihi bir yeraltı mezarlığı olarak niteleyebiliriz. İçerisinde 4 adet mezar bulunmaktadır. M.Ö. 2. yüzyılda yapılmıştır.

İskenderiye Ulusal Müzesi

Müze gezmeyi seviyorsanız İskenderiye’de görmeniz gereken yerler arasına İskenderiye Ulusal Müzesi'ni de katabilirsiniz. İskenderiye Ulusal Müzesi 31 Aralık 2003 tarihinde devlet başkanı Hüsnü Mübarek tarafından açılmıştır. Müze olarak hizmete başlamadan önce Amerika Birleşik Devletleri konsolosluğu olarak hizmet vermiştir. Müzede birçok arkeolojik kalıntı sergilenmektedir.

Pompey'in Sütunu

Pompey’in Sütunu için 25 metrelik geri granit olduğunu söyleyebiliriz. 297 yılında İmparator Diocletian'a ithafen yapılmıştır. Erken roma dönemine ait bir eserdir. İskenderiye’ye ziyarette bulunursanız bu eseri de mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Montaza Sarayı

1892 yılında Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırılmıştır. Alt katında kumarhane üst katında tarihi kalıntılar sergilenmektedir. Sarayın bir kısmı ise şu anda otel olarak hizmet vermektedir. Mimari yapıları görmeyi seviyorsanız bu saray güzel mimarisi ile sizi oldukça mutlu edecektir.

Kayıtbay Kalesi

İskenderiye'de görmeniz gereken yerler arasında en güzel yapılardan bir tanesi de Kayıtbay Kalesi. Kayıtbay Kalesi Faros Adası üzerinde bulunuyor. 1404 yılında Memlük Sultanı Kayıtbay'ın isteği ile inşa edilmiştir. 1984 yılında kalede restorasyon çalışması gerçekleştirilmiştir.

İskenderiye Kom es-Shoqafa Yeraltı Mezarları

Bu yeraltı mezarları Orta Çağ’ın yedi harikasından biri olarak kabul edilmektedir. Oldukça ihtişamlı bir şekilde inşa edilmişlerdir. Mısır'a gitmişken bu yeraltı mezarlığını görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

Kütüphane

Evet, İskenderiye'de görmeniz gereken yerler arasında bir kütüphanede var. Fakat burası sıradan kütüphanelere hiç benzemiyor. Dünyanın en sıradışı mimarisi ne sahip kütüphane olarak tanınmaktadır. Bu Mısır kütüphanesi bir zamanlar yok olmak üzereyken tekrar yenilenmiş ve bu yenileme işlemi ilgi çekici bir mimari ile yapılmıştır. İçerisinde Mısır külliyatına yön veren birçok eser bulunmaktadır.

Abu al-Abbas al-Mursi Cami

Cami 13 yüzyılda yaptırılmıştır. Estetik mimarisiyle görünmeyi hak eden yerler arasında bulunmaktadır. Kayıtbay Kalesi’nin yakınlarında olduğu için ikisini aynı gün içerisinde ziyaret etmeniz size kolaylık sağlayacaktır.

Stanley Köprüsü

Bu köprü şehir manzarasına ev sahipliği yapmasıyla İskenderiye’de görmeniz gereken yerler arasına girmeye hak kazanıyor. Oldukça hareketli olduğunu söyleyebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal