Everest'e Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Dünyanın en zorlu coğrafyalarından biri olan Himalayalar içinde en yüksek zirve olan Everesti’de barındırmaktadır. Dağcıların tırmanmayı hayal kurduğu Everest’e çıkmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte detaylar...

16.06.2020-17:19 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-17:09) Everest'e Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

En zorlu ve en ölümcül dağ olarak bilinen Everest dağı konum olarak Nepal/ Çin’dir. Yükseklik ise tam olarak 8,848 metredir. 300 ün üzerin de tırmanıcıların hayatını kaybettiği bu yer bir çk kişinin de bir gün tırmanmayı hayal ettiği yerdir. Tırmanmak isteyenlerin Evereste çıkmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir?

• Kendinizi zihinsel ve bedensel olarak buna hazırlamalısınız.

• Her hangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız (nefes darlığı, kalp rahatsızlığı, sakatlık vs.) bu durum sizin için fazlası ile risklidir.

• Tırmanırken haddinden fazla kalori yaktığınız için enerji tüketiminiz de fazla olacaktır. Bu yüzden sizi zinde tutup enerji verecek şeyler yemelisiniz.

• Oksijen tüpünüzü sakın unutmayın ve kontrol edin

• Diğer ekipmanlarınızı mutlaka kontrol edin

• Ana kamplara katılmadan tırmanmayı düşünmeyin

Evereste Çıkmanın Maliyeti Nedir?

Tabi ki de bu zirveye çıkmanın bir bedeli var. Seyahat şirketleri rehber eşliğin de sizlere paketler sunmaktadır. Ayrıca Evereste tırmanmak o kadar da uygun fiyatlı değildir. Aldınız pakete her şeyin dahil olduğuna dair gözden geçirin daha sonrasın da bir sorun yaşamamak adına yapmanız gereken temel faktördür. 30 bin doların üstün de başlayıp her şey dahil paketi ile 100 bin doların üstün de olan tırmanış paketi es geçemeyeceğiniz bir pakettir. Her yıl bu paket fiyatları değişmektedir. Bu pakette Sherpa ve uçuş dahil hizmetlerinin de olup olmadığını kontrol edin, Evereste çıkmanın maliyeti nedir sorunuzu da böylece cevaplamış olduk.

Evereste Ne Zaman Tırmanılır?

Her şeyi ayarlayıp Evereste tırmanmaya karar verdiyseniz, rehber eşiliğin de tırmanabileceğiniz bu yer ilk bahar da daha fazla ilgi görmekte ve birçok tırmanışçının uğrak noktasıdır. İlk bahar da bir hayli popüler olan everest dağı sonbahar da çk fazla yoğun değildir. Evereste ne zaman tırmanılır? Evereste çıkmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir sorunuza yazımız da cevapladık bir diğer merak ettiğiniz ve cevaplayacağımız konu ise Evereste tırmanış ne kadar sürer? Dünyanın en yüksek zirvesine kadar gelinceye dek geçen süre 40 gün arasındadır tam süre 60 gündür. Bu zamana kadar Evereste tırmanan ve zirveyi gören kişiler ise şöyledir;

• Yeni Zelandalı Sir Edmund Hillary ortaklaşa tırmanış yaptığı Nepalli dağcı Tenzing Norgay

• En genç tırmanıcı 13 yaşın da ki Kaliforniyalı sekizinci sınıf öğrencisi

• Bir diğeri 15 yaşın da ki Nepalli Ming Kipa Şira'dır.

• En yaşlı erkek 80 yaşındaki Japonya’dan Miura Yiuchiro'dur

• En yaşlı kadın ise Tamae Watanabe'dir, Everest’e tırmandığında 73 yaşındadır.

Birçok kişinin başarma umuduyla çıktığı bu serüven bazen doğru sonuçlar doğurmamaktadır. Çok fazla riskli olan bu tırmanışlar ölümcül sonuçlara neden olabilir. Evereste çıkmadan önce bilinmesi gerekenleri doğru bir şekil de araştırıp kendinizi bu tırmanışa hazırlamalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal