Covid-19 ve Turizm

Covid-19 ve turizm konusunda incelemeler yapıldığı zaman özellikle oteller ve tatil yöreleri kapsamında gelirin büyük oranda azaldığı fark ediliyor. Yurt içi ve yurt dışı seyahatin yasaklanması sebebi ile zaten hareketlilik durma noktasına gelmiştir. Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

09.06.2020-13:47 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-13:42) Covid-19 ve Turizm

Turizm Neden Olumsuz Yönde Etkilendi?

Covid-19 ve turizm bağlantısı incelendiği zaman bu salgından belki ide en olumsuz yönde etkilenen sektörün turizm olduğunu sizi de net biri biçimde görebilirsinizi. Özellikle otellerin kapatılması ve tüm eğlence sektörünün askıya alınması ile beraber hem işletmelerin hem de direkt olarak işletmelerde çalışan kişilerin ekonomik manada olumsuz etkilendiği fark ediliyor.

Mart ayı itibari ile salgının yayılma hızının minimum seviyeye düşürülmesi için gerekli olan tüm önlemler alınmıştır. Turizm kapsamında hareketliliğin Haziran ayı itibari ile başlayacağı dile getirilmektedir. Bu alanda açıklanan resmi prosedürlere göre Normalleşme Takvimi 1 Haziran itibari ile başlıyor. Otellerin açılmasından eğlence mekanlarının yeniden faal hale gelmesine kadar da tüm detaylı incelemeler yapılmıştır. Bu alanda ilerleyen aylarda ekonominin ne derece toparlanacağı ve turizmin kendini ne derece yenileyebileceği de merakla bekleniyor.

Ülkemizin en temel gelir kapılarının başında turizm geliyor. Tarihi ve doğal güzellikler ile dolu olan ülkemize yabancı turistlerin gelip gelmeyeceği ve gelirlerse bir risk teşkil edip etmeyecekleri de sıklıkla merak edilen hususlardandır.

Nasıl Önlemler Alınacak?

Covid-19 ve turizm kapsamında mekanların açılmasının yanı sıra nasıl önlemlerin alınacağı da sıklıkla merak ediliyor. Bu alanda dikkate alınması gereken hususlar;

  • Otellerde bulunan kişi sayısı tam kapasitenin yarısına düşürülecektir.
  • Otellerin en sevilen özelliklerinden biri olan açık büfe devam edecektir. Fakat kişilerin bu besinlere dokunmasına izin verilmeyecektir. Ürünler görevliler tarafından hijyen koşullarına dikkat ederek tabaklara koyulacaktır.
  • Bu alanda havuz kullanımındansa denizin tercih edilmesinin daha mantıklı olduğu belirtiliyor. Havuz olan kurumlarda ise gerekli olan klorlama işlemlerinden havuz temizliğine kadar her bir adımın düzenli aralıklar ile ve eskisinden çok daha sıkı bir biçimde tamamlanacağının belirtilmesi gerekir.

Bu mekanlarda denetimler sıklıkla yapılacak. Herhangi bir önlemin ihlal edilmesinin direkt olarak bu mekanlarda bulunan tüm kişileri tehdit edecek bir durum oluşturduğunun da altı çizilmelidir. İşletmelere gönderilen haberli ve habersiz denetimler ile beraber kontrollü normalleşme sürecinde hangi detaylara uyulup hangisinin göz ardı edildiği konusunda da büyük bir inceleme tamamlanacaktır.

Sağlık Kontrolleri Devam Edecek Mi?

Covid 19 hastalığının en temel belirtilerinin başında kesinlikle yüksek ateş geliyor. Otellerde bu nedenle belirli aralıklar ile ateş kontrolü yapılacaktır. Risk teşkil eden hasta fark edildiği anda gerekli önlemler alınarak sağlık kurumlarına haber verilecektir. Bu prosedürlerin ne derece uygulanabilir olduğu ise ilerleyen süreç içerisinde daha net bir biçimde fark edilecek!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal