Burundi Gezilecek Görülecek Mekanlar

Muhteşem ormanları ile ünlü Burundi, doğal güzlellikleri, kültürel ve tarihi yapıları ile yılda çok sayıda turistin ilgi odağı olmaktadır.

03.07.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:26) Burundi Gezilecek Görülecek Mekanlar

Muhteşem ormanları ile ünlü Burundi, doğal güzlellikleri, kültürel ve tarihi yapıları ile yılda çok sayıda turistin ilgi odağı olmaktadır. Burundi’de gezilecek görülecek mekanlar ve yapılar oldukça fazladır.

Burundi Neresidir

Burundi Orta Afrika’da, Büyük Göller Bölgesi denilen alanda bulunmaktadır. Başkenti Bujumbura şehridir. Nil Nehri ile Kongo Nehri’nin birleştiği bölgede konumlanmıştır. Ülkenin çok büyük bir bölümü yemyeşil ormanlarla kaplıdır. Tabiatın hakim olduğu Burundi, Afrika Kıtası’nda ziyaret edilebilecek en güzel yerlerdendir.

Burundi’de Gezilecek Yerler

1- Tanganika Gölü

Dünyadaki en derin 3. göl olan Tanganika gölü, olağanüstü manzarasıyla görenleri büyülemektedir. Gölün etrafını ise harika ormanlar çevrelemiştir. Burundi’de görülecek mekanlar arasında en etkileyici yerlerden biridir.

2- Kibira Milli Parkı

Kibira Milli Parkı, yüzlerce canlıyı içinde barındıran muhteşem bir doğa alanıdır. Burada pek çok canlı türünün yaşamını inceleyebilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

3- Rusuzi Milli Parkı

Başkent Bujumbura’da bulunan Rusuzi Milii Parkı, Burundi’de gezilecek mekanlar arasında en popüler olanıdır. Çok turistik olan bu park, uzun yürüyüşler yapmak, doğa il baş başa vakit geçirmek için harika bir yerdir. Nehirde tekne turu imkanı da vardır. Parkta timsahlar, flamingolar, su aygırları çok çeşitli hayvanlar barınmaktadır. Onları da ziyaret edebilir, yakından görebilirsiniz.

4- Gitega

Gitega, Burundi’nin en büyük şehirlerinden biridir. Kültürel ve tarihi yapılara sıkça rastlanan bu şehir, yerel halkının misafirperverliği ile de meşhurdur. Buraya uğradığınızda, Gitega Ulusal Müzesi’ni ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

5- Bururi

Bururi, Burundi’nin en çok turist çeken şehirleri arasındadır. Burada, hem geçmişten günümüze kadar ulaşmış tarihi alanları keşfedebilir hem de doğal güzellikleri turlayabilirsiniz.

6- Heha Dağı

Bujumbura’da yer alan bu dağ, ülkedeki en yüksek dağdır. 2700 metre yüksekliğe sahiptir. Trekking ve tırmanış yapmayı seviyorsanız, burada son derece maceralı bir tura katılabilir, dağın zirvesine çıkarak göz kamaştıran manzarayı izleyebilirsiniz. Burundi’de görülecek mekanlar listenize Heha Dağı’nı mutlaka ekleyin

7- Muyinga

Burundi’nin önemli turizm kentlerinden Muyinga, kütüphaneleri, şelale ve park alanları ile hem kültür hem de doğa aktiviteleri yapmak için mükemmel bir yerdir. Rusumo Şelalesi, Muyinga Kütüphanesi bu şehrin mutlaka görülmesi gereken yerlerindendir.

8- Bujumbura

Bujumbura, Burundi’nin başkenti ve en büyük şehridir. Ülke nüfusunun yoğun bir bölümü burada toplanmıştır. Büyük Camii, Katedral, Saga ve Karera Beach, Vivant Müzesi gibi alanlarıyla Burundi’de gezilecek mekanlar arayanlar için oldukça dolu bir şehirdir.

Burundi’ye Giderken Bilinmesi Gerekenler

- Burundi Türk vatandaşları vize uygulaması yapmaktadır
- Pek çok Orta Afrika ülkesinde olduğu gibi, Burundi’ye girişte de aşı karnesi göstermek mecburidir. Ülke girişinde bu karne ile ilgili sıkı bir kontrol yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal