Antigua ve Barbuda Vize İşlemleri

Karayip Denizi'nin doğusunda Antigua ve Barbuda yer alır ve bir ada ülkesidir. Ülkeye adını veren bu iki ada çok sayıda adacıklardan meydana gelmektedir. İki ada toplamda 440 kilometredir.

17.07.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:03) Antigua ve Barbuda Vize İşlemleri

Başkenti Antigua adasında bulunan St. Jon's şehridir. Nüfusunun büyük çoğunluğu burada bulunmaktadır. 1966 yılında Fransa tarafından işgale uğramıştır. Uzun yıllar ingiliz kolonisi olarak yaşamışlardır. Ülkenin resmi dili İngilizcedir. 1981' de bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir. Ülkede tropikal iklim hakimdir. Yaz ve kış arasında çok sıcaklık farkları olmaz. Tropikal iklimde hava şartları sıcak ve yumuşak geçer. Yazın sıcaklık 32 33 derecelerin üstüne çıkmaz. Kıyıları denize girintilidir ve deniz derinliği çok fazladır. Doğal kaynaklara sahip değildir. Bu yüzden hizmet sektörü da çok gelişmiştir. Ülkenin ana geçim kaynağını ziraat oluştururken şimdilerde ana geçim kaynağını turizm sağlamakta. Ada halkının çoğunluğu afrika kökenli ve siyahidir. Nüfususun büyük çoğunluğu protestan Hristiyandır. Yönetim şekli ise anayasal bir monarşidir.

Antigua ve Barbuda ülkesi vize istiyor mu ?

Antigua ve Barbuda ülkesi türkiye cumhuriyetinden gidecek olan vatandaşlar için bordo pasaportlu kişiler için  ülkeye 90 gün vizesiz girme imkanı tanıyor. Gri(hizmet), yeşil(hususi), siyah (diplomatik) pasaportu bulunan bireylerin Antigua ve Barbunda ülkesinde vizeden muaftır. Antigua ve Barbuda ülkesine girmek içi vize talep ettiği ülkelerin vize başvurusu için Antigua ve Barbuda ülkesinin diplomatik temsilcilerine ve bazı durumlarda da Birleşik krallık diplomatik temsilcilerine başvurmaları gerekmektedir. Ülkeye günü birlik yani sabah grip akşam çıkış yapma durumlarında vize almalarına gerek olmamaktadır.

Antigua ve Barbuda' ya gitmek için gerekli evraklar  

Antigua ve Barbuda ülkesine Türk vatandaşlarının vizeden muaf olması gerekçesiyle sadece bir kaç belge teslimi yapmaları yeterli olacaktır. bu belgeler seyahat bitimi ile birlikte 6 ay daha geçerliliği olan pasaport, konaklamanın yapılacağı yerin rezervasyon belgesi, ulaşımın nasıl sağlancapını gösteren belgeler gerekmektedir. Uçak, gemi biletler gibi belgeler gerekmektedir. Kimlik fotokopisi, seyahat sağlık sigortası istenilen belgeler arasındadır. Gerektiği durumda ek belgeler istenebilmektedir.

Antigua ve Barbuda' nın vize istediği/ istemediği ülkeler

Antigua ve Barbuda'ya 1 ay süreyle vizesiz girebilecek olan ülkeler Avrupa Birliği vatandaşları, Arnavutluk, Andorra, Arjantin, Ermenistan Avustralya, Azerbaycan, Bahamalar, Barbados, Beyaz Rusya, Belize, Bostvana, brezilya, Brunei, Kanada, Şili ,Çin, Küba, Dominika, Gürcistan, Japonya, Kazakistan, Kenya, Maldivler, Malezya, Meksika gibi bir çok ülkeyi içinde barındırmaktadır.

 Bu ülkelerin vizelerine sahip olunması Antigua ve Barbuda' ya girmek için vize alınmasına gerek bırakmamaktadır. Bu ülkeler ise Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık, Almanya, Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Macaristan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Hollanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre'dir. Bu ülkelerin vizelerine sahipseniz Antigua ve Barbuda' ya da vizesiz giriş yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal