Şenol Güneş'ten Hollanda Karşılaşması Öncesi Çarpıcı Açıklamalar!

A Milli Futbol Takımımızın FIFA 2022 Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmalarında bu akşam saat 21:45'de Johan Cruyff Arena'da karşı karşıya geleceği Hollanda karşılaşması öncesinde Teknik Direktörümüz Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

07.09.2021-09:53 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-09:53) Şenol Güneş'ten Hollanda Karşılaşması Öncesi Çarpıcı Açıklamalar!

Katar'da oynanacak olan FIFA 2022 Dünya Kupası öncesinde Grup Eleme karşılaşmalarında G grubunda yer alan A Milli Futbol Takımımız geçtiğimiz hafta verilen Milli arada ilk olarak Karadağ ile karşı karşıya gelmişti. İstanbul'da oynanan karşılaşmada öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan Millilerimiz yediği son dakika golüyle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı.

A Milli Futbol Takımımız G grubundaki bir diğer rakibi Cebelitarık ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada ise sahadan 3-0'lık net bir galibiyetle ayrılmıştı.

2022 Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmalarında bu kez deplasmanda Hollanda'ya konuk olacak olan A Milli Futbol Takımımız, Portakallar ile oynadığı ilk karşılaşmada sahadan galip ayrılmıştı.

Hollanda'da bu akşam saat 21:45'de oynacak olan karşılaşma öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Şenol Güneş, düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ

İki takım için de çok önemli maç, buradan alacağımız iyi sonuç, arkasından Norveç maçıyla taçlanabilir, maçın önemini biz de biliyoruz, sizler de biliyorsunuz. Şartlarımız içerisinde en iyisini yapacağız. Her maçta 3 puan arzuluyoruz, oynadığımız 5 maçta da 3 puan almak için oynadık. Eksikler de söylenebilir, isimlere bakmadan her maçta 3 puan nasıl olur diye hesapladık. Oyun anlayışımız kazanmaya dönük ama futbolda hücum, savunma, hepsi var. Şartlar ne olursa olsun yarınki maçın ambiyansı hem bizim için hem de Hollanda için önemli olacaktır.

ŞANSA KAZANDIĞIMIZI SÖYLEYENLERE KATILMIYORUM

Bana sorarsanız 5 maçta 15 puan daha iyi olurdu ama 5 maçta 2. maçlara Türkiye 11 puanla başladığında kağıt üzerinde iyi denir. Oyunu yönetebilen, sakin oynayan bir takım olarak Hollanda ve Norveç'ten 6 aldığımızda hak ederek aldık, kimisi şansa diyor, şansa attık ya golleri... Ona katılmıyorum. Karadağ'a bizim 5-6 atmamız lazımdı, Hollanda maçında net pozisyonları da vardı. Karadağ ve Letonya'ya 4 puan verdiğinde tartışılırsın, normal. Oyuna baktığında kazanman gerekirken, hiç gol yememen gerekirken yediğin 5 gol var. Karadağ maçında 2. yarıda hiç pozisyon yokken uzun top, faul, 90+7'de gol yedik. Dün 93'te bitti, Karadağ maçı 93'te bitti. Mazeret olarak söylemiyorum. Futbol bir maçta bitseydi, bir maç oynanır, diğerleri oynanmazdı. Eleştiri sizin göreviniz. 11 puanın sakıncası yok ama keşke 4 puanı da alabilseydik.

İYİ BİR FUTBOLLA İYİ SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ

Galibiyet ve mağlubiyet kesin bir şey çıkarmaz ama şansımızı arttırır. Norveç'i de kazanırsak avantajımız daha fazla olur. Şu anda önde olmanın avantajına güvenerek oynamayacağız. 3 puan nasıl alınır, alamadık, alabileceğimiz beraberlikle Norveç'i evimizde yenerek avantajlı olacağımız için yarış devam edecek. Şu aşamada Hollanda maçından iyi futbol, iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz.

ZEKİ ÇELİK KADRODA OLAMAYACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR

26 kişilik bir kadroya sahibiz, 23 kişilik kadro olacak. 2 oyuncunun sıkıntısı var, maç saatinde belli olacak. Zeki Çelik ile ilgili olumsuzluklar var. Yırtık değil ama adalesinde gerginlik var.

PORTAKALLARIN HOCASI ÇOK TECRÜBELİ

Louis Van Gaal tecrübeli bir hoca, deneyimiyle başarılı bir hoca. Oyuncular da üst liglerde oynayan oyuncular. Bizim de bazı takımlarda oynayan oyuncularımız var, onlarla oynayan oyuncular var. İki takım için iyi olan oyuncuların güzel futbol oynamasını beklemek beklentimiz.

BU ZAMANA KADAR OYUN OLARAK EZİLMEDİK

2 büyük maçı kazanıp arkasından puan kaybettiğinde ne oldu diye bakılır. Oyunlara bakıldığında bu kadar kolay goller yemememiz gerekiyor. Çok çok iyi oynamasak bile o tip maçları kapatabilmek lazım. İsviçre - İtalya maçını izledim, kaleci tek başına maçı aldı İsviçre'de. Biz daha öyle maç oynamadık. Oyun olarak ezilmedik biz maçlarda. 2 maçta 4 puan kaybedince konsantrasyon eksikliği, hocanın değişik kadro yapması, küçümsemesi... Hepsi söylenebilir. 2 tane güzel kazandığımızda, Brezilya'yı yenmemiz gerekiyor. Keşke öyle bir dünya olsa, hayalim bu benim. 50 senedir bu işteyim, daha beceremedim. İyi olanın hiç kaybetmediği yok.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal