Sel felaketinden dolayı hasar gören gemi sahiplerine destek ödemesi Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta meydana gelen sel felaketlerinde hasar gören, 12 metreden küçük balıkçı gemisi sahiplerine, tekne büyüklüğüne bağlı olarak 2 bin lira ile 2 bin 900 lira tutarlarında ödeme yapılacağını açıkladı.

12.03.2022-15:52 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-15:52) Sel felaketinden dolayı hasar gören gemi sahiplerine destek ödemesi Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bakan Kirişci, konuyla alakalı olarak yayımladığı yazılı açıklamada, Kastamonu Bartın ve Sinop'ta 11 Ağustos 2021'de sel felaketi meydana geldiğini anımsattı. Bu felakette balıkçıların da belli zararlar gördüğüne değinen Vahit Kirişci, "Bartın, Kastamonu ve Sinop illerinde geleneksel kıyı balıkçılığı yapan 12 metre altı küçük ölçekli balıkçı teknesi sahiplerinin felaketten gördükleri zararın bir kısmı karşılanacak." sözleriyle balıkçıların zararının bir kısmının karşılanacağını kaydetti.

Balıkçıların sıkıntılarından haberdar olduklarını ve ellerinden gelen tüm desteğin yapılacağının altını çizen Kirişci, birlikte çözüm üreteceklerine olan güveninin tam olduğunu belirtti.

Av miktarında düşüş 

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, yaşanan sel felaketinin ardından deniz tabanına sürüklenen materyallerin av sahalarını bozmasıyla birlikte av araçlarının hasar aldığını söyleyerek, bundan dolayı av miktarında da düşüş yaşandığını ifade etti.

Balıkçılara yapılacak destek hakkında ayrıntıları paylaşan bakan şu açıklamalarda bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tensipleriyle bu illerdeki balıkçıların kötü durumdaki ağlarının onarımı ve tekne bakımı masraflarının bir kısmını karşılamak için 12 metreden küçük (12 metre hariç) balıkçı gemisi sahiplerine, 2022 yılı içinde alacakları, 'geleneksel kıyı balıkçılığı' destekleme miktarı kadar, toplamda balıkçı başına, tekne büyüklüğüne göre 2 bin lira ile 2 bin 900 lira arası ödeme yapılacak."

Resmi Gazete'de yayımlandı

Bununla beraber, Bakan Vahit Kirişci'nin ayrıntılarını yayımladığı destekle ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu karar bağlamında, üç ilde faaliyet gösteren balıkçılara ilave destek olarak bin lira ile bin 450 lira arasında ödeme yapılacak. Geleneksel kıyı balıkçılığı desteğiyle birlikte bu tutar, teknenin boyuna göre toplamda 2 bin lira ile 2 bin 900 lira arasını bulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal