AK Parti’de değişim hazırlıkları sürüyor: 2 aşamalı kamp süreci başlayacak

AK Parti’de yerel seçimde alınan başarısız sonuçların ardından başlatılan değişim hazırlıkları sürüyor. Çalışmalar kapsamında partide ‘2K’ yani 2 aşamalı kamp süreci hayata geçirilecek. İşte detaylar…

02.05.2024-09:27 - (Son Güncelleme: 02.05.2024-17:37) AK Parti’de değişim hazırlıkları sürüyor: 2 aşamalı kamp süreci başlayacak

Yerel seçimlerde tarihindeki ilk yenilgisini alan AK Parti’de değişim çalışmaları hız kazandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘partideki oy ile birlikte kan ve ruh kaybı’nın ortadan kalkmasını sağlayacak yeni bir formülün hayata geçirileceği ifade edildi. 

2 aşamalı kamp süreci başlayacak

AK Parti'de değişim sadece isimlerle sınırlı kalmayacak, aynı zamanda iş yapma tarzı da değişecek. Parti, seçim sonuçlarını analiz ederken bir yandan da seçmenle bağını güçlendirmek için özel çalışmalar yapacak ve sandığa gitmeyen seçmene yönelik özel girişimlerde bulunacak.

Sabah gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre sürecini başlatma talimatı verdi, ancak henüz kongre tarihi netleşmedi. Kongreler öncesinde ilçe ve il başkanlıklarında değişikliklere gidilecek ve değişimin nasıl olacağı üzerinde çalışmalar yapılacak.

AK Parti’de değişim hazırlıkları sürüyor: 2 aşamalı kamp süreci başlayacak

Geçici isimler yerine kalıcı isimler gelecek

İl başkanlarının geniş kapsamlı toplantısından önce, 14 Mayıs'ta ilk adım atılacak. Belediye başkanı adayı olması nedeniyle boşalan il başkanlıkları için atamalar yapılacak. Geçici olarak görev yapan isimlerin yerine kalıcı atamalar gerçekleştirilecek.

Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) illerdeki durum değerlendirildi. İl ve ilçe başkanlığı değişikliklerinin büyük şehirlerin çoğunda gerçekleştirileceği belirtildi. MYK üyeleri toplantıda kamp düzenlenmesi gerektiğini öne sürdü. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel sekreteri Fatih Şahin'e talimat verdi. Milletvekilleri ve belediye başkanları için iki ayrı kamp düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Öncelikle milletvekilleri, daha sonra belediye başkanları kampa katılacak. Milletvekili kampı Kızılcahamam'da, belediye başkanları kampı ise AK Parti'nin yeni konferans salonunda gerçekleştirilecek. Her iki kampın açılış ve kapanış toplantılarına Erdoğan katılacak. Bakanlar da kampa gelerek sunum yapacak ve kurmayların sorularına yanıt verecek.

Erdoğan’dan Hatay için özel talimat

MYK toplantısının ardından Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Öntürk, Erdoğan'ın Hatay'a büyük önem verdiğini ve en kısa zamanda ziyaret edeceğini belirttiğini vurguladı. "Hatay'ımızın mali tablosu ortada. Cumhurbaşkanımız, şehrin yeniden ayağa kaldırılmasını arzu ederek her türlü desteği vereceğini ifade etti. 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'da imar ve yerleşim sorunları var. Şehrin yeniden inşası sürecinde karşılaştığımız sorunları gidermek için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız, Hatay'da hızlı ve koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yapmamızı talimat etti" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal