İslam Memiş’ten “Gram altında 'her şey değişebilir' uyarısı: Tarihi hafta detaylı analiz edildi!

Altın piyasalarında son günlerde yaşanan hareketlilik ve belirsizlikler, yatırımcıları tedirgin ediyor. Gram altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çekiyor ve gelecek haftanın kritik önemde olduğu düşünülüyor. Özellikle, Finansal Analist İslam Memiş'in yaptığı çarpıcı açıklamalar, piyasalarda dikkatle takip ediliyor.

01.05.2024-10:46 - (Son Güncelleme: 01.05.2024-11:27)

Altın piyasalarında son durum incelendiğinde, ONS fiyatının 2300 doların üstünde seyrettiği ve altın gram fiyatının da 2430 TL civarında işlem gördüğü görülüyor. Bu durum, altın yatırımcıları için önemli bir belirsizlik ortamını beraberinde getiriyor. Orta Doğu'da azalan jeopolitik gerilimler, altın fiyatlarının yükselişini sınırlıyor ancak uzmanlar, önümüzdeki dönemde piyasalarda büyük değişimlerin yaşanabileceği uyarısında bulunuyor. Finansal analist İslam Memiş, önemli bir haftaya girdiğimizi belirterek, çarşamba gününden sonra her şeyin değişebileceği uyarısında bulundu. Memiş, altın fiyatlarındaki dalgalanmaların ve belirsizliğin özellikle çarşamba gününden itibaren artabileceğini ve yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Memiş'in yaptığı açıklamalarda, piyasalarda beklenen verilerin açıklanacağı hafta öncesi tahminlerine de yer verildi. "Karışık bir haftaya hazır olun" diyen Memiş, özellikle çarşambadan sonranın tamamen farklı olabileceğini ve yatırımcıların bu dönemi dikkatle takip etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Memiş, gram altınla ilgili 'fırsat' çağrısı yaparak, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Finansal analist İslam Memiş, detaylı açıklamada bulundu

Memiş'in analizlerinde, Borsa İstanbul'un da önemli bir rol oynadığına dikkat çekiliyor. 10 bin 10 puanda bulunan Borsa İstanbul'un meşhur psikolojik direncini test ettiği belirtiliyor ve bu durumun önümüzdeki dönemde piyasalarda nasıl bir etki yaratacağının takip edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Elinde hisse bulunduranların ise 12 bin puana kadar beklemeleri normaldir ve pozitif bir görünümün devam ettiği ifade ediliyor.

Finansal analist İslam Memiş, Fed'in kararı öncesindeki haftayı ve kararın açıklanacağı çarşambadan sonrasını iki ayrı dönem olarak değerlendirerek, ons altın ve Gram Altın için şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ons altında 2341 dolar seviyesi var. Cılız bir yükseliş var. 2360 doları test edebilir. Haftayı ikiye ayıracağız. Çarşambaya kadar olan ve çarşambadan olan süreç olarak Fed öncesi ve sonrası olarak ikiye ayıracağız. Fed'e kadar piyasalar oyalanacak. 2280-2380 dolar aralığında. Gram altında 2500'ten alım yapmıştım ben. 23 Nisan'da yaptım ancak 2450 liraya kadar sarkabilir, biz 50 liralık riski göze alıp pozisyon kapattım. 2450 liraya kadar gerileyeceğini öngörsek de riske atmadık. 200 lira değer kaybetti. Biz bu trendi aldık cebimize koyduk. Biz düşüşü riske atmak istemedik. Ons altında 2280-2380 bant aralığını takip edeceğiz. Bence yine Fed sonrası 2280'e kadar gerileyen ons altın olacak. Gram altın 2465-2475 lira seviyesinde. 2500 lira aşağı yönlü kırıldı. Dolar kuru da geriliyor. Dolardan negatif yönlü gerileyen gram altın da 2475'e kadar geriledi. Karşımızda 2450 seviyesi var. Bakalım buradan tepki alımı gerçekleşecek mi. Altın alacaklar bu hafta şanslı yine. Elimizdeki altını satalım mı?  Hayır. Alım satım makas aralığı müsaade etmez, zarar edersin. Buralar alım bölgeleri, satım bölgeleri değil. Bu yılla alakalı yaz aylarında 3000, yıl sonunda 3500 lirayla ilgili beklentim devam ediyor. Kısa vadeli bir baskılanma ve düşüş var."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal