Otomobil sahiplerine müjde: Benzin, mazot ve LPG'de indirim bekleniyor!

Son haftalarda gelen zamlarla akaryakıt fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Rusya-Ukrayna savaşının ardından yükselen petrol fiyatlarıyla birlikte mazot, benzin ve LPG fiyatlarına da zam yapıldı. Fakat petrol arzındaki talebin karışacağına yönelik açıklama, fiyatları aşağı çekerken dev indirim beklentisi arttı.

12.03.2022-12:08 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-13:34) Otomobil sahiplerine müjde: Benzin, mazot ve LPG'de indirim bekleniyor!

Son zamanlarda gelen zamlarla birlikte akaryakıt fiyatları yükselme kaydetti. Rusya-Ukrayna savaşının sonrasında yükselen petrol fiyatlarıyla birlikte mazot, benzin ve LPG fiyatlarına da zam yapıldı. Fakat petrol arzındaki talebin karışacağına yönelik açıklama, fiyatları aşağı çekerken dev indirim beklentisi ise bir hayli yüksek.

Brent petrol 140 dolar seviyelerine kadar ulaşmıştı ve yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına art arta zamlar geldi. Benzin, mazot ve LPG fiyatları, rekor seviyelere kadar ulaşırken indirim haberlerine kulak kesildi.

Petrol fiyatlarında düşüş

Geçtiğimiz günlerde akaryakıt fiyatlarına Brent petrolün yükselmesiyle peş peşe zam gelmişti. Bilindiği üzere Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş tüm dünyayı etkisi altına aldı. Etkilerinden birisi ise petrol fiyatlarının tavan yapması. Belli bir süre Brent petrolün varil fiyatı, 140 dolara kadar yükselmişti. Bu gelişmeler doğrultusunda son olarak benzine 0,79 kuruş, mazota ise 2 lira 25 kuruş zam kararı alınmıştı ama Ancak Birleşik Arap Emirlikleri’nin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubuna üretimi artırma çağrısında bulunacağına ilişkin açıklamaların ardından petrol Brent petrol fiyatlarında gerileme yaşandı ve bu zam iptal edildi.


Dev indirim kapıda

Uzmanlar tarafından yapılan yorumda ise,  güncelpiyasalardaki olumlu atmosferin devam etmesi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin son bulması neticesinde akaryakıt fiyatlarında indirim olabileceğini dile getiriyorlar. Brent petrol fiyatlarının 140 dolardan 109 seviyelerine kadar inmesiyle birlikte benzin, mazot ve LPG fiyatlarında 4 TL’ye varan indirim beklentisi oluştu. Benzin ve motorine indirim yapılırsa LPG fiyatlarının da bu indirimden nasibini alabileceği belirtiliyor.

Bu indirim yapılırsa motorinin litre fiyatının 22,84 TL’den 18,84 Türk lirasına, benzinin litre fiyatının 20,35 Türk lirasından 16,35 Türk lirasına düşmesi bekleniyor. Bunlarla beraber LPG otogaz fiyatlarına da indirim bekleniyor. Bu indirim hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı ancak resmileştiğinde veya bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal